Paal Centraal 3 – Avanti 10

Het was deze zaterdag perfect korfbalweer: niet te warm, geen zon om in je ogen te schijnen en geen zuchtje wind. Dat kon alleen maar goede dingen beloven! Avanti 10 en PC3 stonden beiden met 7 punten bovenaan de poule, dus de winnaar van deze wedstrijd zou het kampioenschap veroveren. Er was alle vertrouwen dat de punten in Delft zouden blijven.

De afgelopen wedstrijden ging het vooral in de eerste helft fout door een gebrek aan pit bij PC, dus in het praatje van tevoren werd vooral de nadruk gelegd op een energieke start.

Daar werd goed naar geluisterd! Terwijl het publiek nog langzaam het veld op sijpelde ging de wedstrijd van start, met Niels, Martijn, Jodie en Lisa Uiterdijk in de aanval en Jasper, Menno, Naomi en Lisanne O in de verdediging. Vanaf het begin was PC heel scherp op de vang en onderscheppingen. Dit werd al snel beloond met een eerste doelpunt van Niels, maar Avanti beantwoordde dit een minuut later met een korte kans. Hierna herpakte PC zich snel, en hoewel Avanti goed gebruik maakte van verwarring bij het overnemen gingen al hun kansen ernaast. Zo kon PC door doelpunten van Jasper en Niels uitlopen tot 4-1. Vlak voor de rust wist Avanti nog een doorloop raak te gooien, maar daar bleef het bij en de ruststand werd 4-2.

In de rust kwamen een frisse Chris en Sasha er in om voor versterking te zorgen. Toch gooide Avanti er gelijk een doorloop in. Onze supporters beseften dat er een extra impuls nodig was dus de Paal Kabaal werd uit de container gehaald en Matthijs mocht zijn trommelskills demonstreren.
Helaas hielp dit nog niet, en na een aantal gemiste vrije ballen en strafworpen aan beide kanten gingen er nog twee doorlopen van Avanti in en kwamen zij 4-5 op voorsprong. PC was door de hoge snelheid in de wedstrijd inmiddels flink moe, maar een achterstand deed toch beseffen dat er weer een tandje bij moest. In de volgende 10 minuten scoorden PC en Avanti steeds om en om, met daar tussenin aan beide kanten een heleboel te korte schoten en kansjes die net aan de korf weer uit rolden. In de laatste fase wilde het niet meer lukken om nog te scoren, en kon geen van beide teams meer voor de ander komen. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkstand, 7-7.

Een uur later won KCR ook hun wedstrijd, en dat betekent dat onze poule 3 kampioenen kent! Dit werd dan ook maar gelijk samen met Avanti gevierd, zoals hieronder op de foto te zien is. Ik wil maar even gezegd hebben: het belangrijkste woord in ‘gedeeld kampioen’ is toch kampioen!

Bedankt Lisanne O, Lisa U, Sasha en Chris voor het invallen, en natuurlijk bedankt aan alle andere invaldames (en heer) die dit veldseizoen elke wedstrijd nodig waren (sorry jongens)! Volgende week mag PC3 zich nog tegen de recreanten bewijzen, en daarna gaan we ervoor om in de zaal helemaal alleen kampioen te worden!