Paal Centraal 2 – ZKC ’31 4

Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen ZKC. We hadden er allemaal veel zin in en waren mooi op tijd. Dit gold niet voor onze tegenstanders. Die stonden vast op de snelweg. Een kwartier na aanvang waren er eindelijk genoeg spelers binnengedruppeld om een team op te stellen en konden we beginnen.

We wisten dat het geen makkelijke pot zou worden, ZKC had al 2 keer gewonnen en de verwachting van dit 4e team was dat ze veel ervaring aan boord zouden hebben. Dit bleek ook het geval. In het begin lieten we ons te veel meeslepen in het trage spel en werden we afgestraft met slimme balletjes rond de paal.  Halverwege de eerste helft stonden we 2-7 achter.

Het moest anders en Yannick nam een time-out. De boodschap was: blijf je eigen spel spelen, meer felheid, elke afvallende bal is van ons. Hier luisterden we braaf naar en we herpakten ons goed. We gingen met 5-7 de rust in.

Na de rust moesten we volhouden wat we het het laatste deel voor de rust hadden gedaan. Iedereen had het vertrouwen dat het mogelijk was vandaag te winnen, dus we gingen er vol energie terug in. We speelden niet slecht, maar na 7 minuten was het gat toch terug gegroeid naar 4, 7-11. Hierna wisten we het tij te keren en kwamen we met een kwartier te spelen terug tot 12-12.

Dit kostte echter veel energie en er werd gespeeld alsof de laatste minuut al was aangebroken. ZKC was ook duidelijk niet van plan te verliezen en schakelde op. Ze wisten het tempo te verhogen en dit konden we helaas niet goed meer bijbenen en ze liepen weer uit. De eindstand was 13-18.

Al met al was het een wedstrijd met grote verschillen. Op momenten speelden we goed en konden we controleren. Als we naar deze stukken kijken is het erg zonde en onnodig dat we verloren. Andere stukken gingen veel minder goed en verdedigende foutjes werden zwaar gestraft.

Maar gelukkig zijn er nog vele wedstrijden te gaan en staat er nog een uitwedstrijd in de boeken waar we onszelf kunnen revancheren. In de tussentijd kijken we vol goede moed uit naar de volgende wedstrijden, waar we er opnieuw alles aan zullen doen om de punten te pakken!

Groetjes namens PC2,

Jasper