Paal Centraal 2 – Vitesse 5

Tijd: Zaterdag 30 oktober, 13:20
Locatie: Delft, X, veld 3
Situatie: regen, kou en een veld vol bladeren

Kortom, niet de ideale omstandigheden voor de laatste wedstrijden van het veldseizoen.  Gelukkig duurde het niet lang totdat de regen begon te stoppen, en door het briljante idee om de bladvegers van de tennisvelden te ‘lenen’  begon het veld er steeds meer speelbaarder uit te zien.

De tegenstander van de dag was Vitesse, het team waar de eerste wedstrijd ook tegen gespeeld was, ook in de regen, en die werd helaas verloren. Vandaag leek de tegenstander echter niet zo eng: PC2 is tijdens het veld zeker beter geworden en de voorbereiding van de Barendrechters was suboptimaal gezien hun late aankomst wegens files.

De wedstrijd begon sterk voor de Delftse studenten. De eerste aanval van Anne, Thyrza, Thomas en Geert liet zien dat we het best wel moeilijk konden maken voor de koplopers. Helaas bleef een doelpunt uit, dus ging de bal naar de verdediging. Daar lieten Jannieta, Lisa, Cyril en Melle ook zien dat ook in de verdediging we niet zomaar opzij te zetten waren. Het duurde dus ook niet lang totdat de bal weer terug in de aanval was. Hier duurde het niet lang voordat het raak was: 1-0 tegen de koploper van de poule, en dat geeft wel echt een goed gevoel. Dat was ook te zien: door de hele eerste helft hadden we de wedstrijd onder controle.  De score liep redelijk gelijk met telkens toch een klein voordeel voor PC2. Met een score van (volgens mij) 8-8 kwam het signaal voor de rust.

Lianne kwam erin voor Jannieta en Lars (bedankt dat je nog zo kort dag in kon vallen!) voor Geert.  De wedstrijd ging weer door en er was goede hoop dat we met deze verse spelers de lijn van de eerste helft door konden zetten. Helaas bleek dat toch anders. Vitesse begon ondanks dezelfde druk makkelijker en makkelijker de korf te vinden wat ervoor zorgde dat de groene tijgers toch echt tegen een achterstand aan begonnen te kijken.  Ook het wisselplan van coach Yannick om Jannieta op de plek van Lisa in te brengen om Lisa vervolgens door te wisselen naar de plek van Thyrza mocht niet baten. De score bleef oplopen met zelfs nog drie punten in de laatste minuut, maar helaas was bij het eindsignaal de wedstrijd toch wel echt verloren: 15-24.

Zo na deze wedstrijd kunen we denk ik toch wel terugkijken op een geslaagde eerste helft van het veld. Op het moment staan we op een zesde plek in de poule, maar de nummers vijf, vier en drie zijn stel ploegen waar we zeker van kunnen winnen. Ook is het wel zeker duidelijk dat we als team best gegroeid zijn ten opzichte van begin september, en dat geeft zeker goede moed voor de zaal.

Helaas zullen we in de zaal wel afscheid moeten nemen van Lianne, die vanwege drukte helaas geen tijd meer heeft voor de competitie. Het was zeker gezellig om je in het team te hebben en hopelijk zien we je komende tijd nog wel af en toe bij de wedstrijden (als supporter of invaller, beide zijn goed).

Ool zal Thyrza ons verlaten voor de eerste competitiewedstrijd in de zaal omdat ze er voor vier maanden tussenuit gaat. Voor jou zal het wel wat moeilijker zijn om eens bij een wedstrijd langs te komen, maar gelukkig kun je bij het veld weer aansluiten.