Paal Centraal 2 – Vitesse 2

Deze zaterdag mochten wij aantreden tegen de nummer 1 van de poule, Vitesse uit Barendrecht. Duidelijk was al voor de wedstrijd dat dit een lastige pot ging worden, maar al op de donderdag hadden we het er over gehad wat ons doel zou worden deze wedstrijd: de tegenstander het lastig maken en (ik geef toe dat dit vooral mijn doel was) ze gefrustreerd de wedstrijd uit laten komen.

Na wat stress over waar Maarten en Casper waren en vervolgens te hebben besproken waar we aan wilden werken kon de wedstrijd starten. In de aanval begonnen Tim, Jasper, Maud en Isabella, in de verdediging mochten Jeroen (deze wedstrijd in het andere vak vanwege een blessure van Arthur en de afwezigheid van Bob), Henk, Paulien en Laura het Vitesse moeilijk maken. Lisanne, Lina, Arthur en Bram stonden reserve. De wedstrijd startte goed, wij wisten twee keer te scoren via schoten van Isabella en Jasper. Ook verdedigend ging het goed, het vak wat in de verdediging begon hield het helemaal dicht en gaf Vitesse geen kans om een openingstreffer te maken. Een goed begin dus! De rest van de eerste helft ging, zeker als je bedenkt dat we tegen de koploper speelden, ontzettend goed. Er vielen weinig goals, voor een groot deel omdat er ontzettend hard gewerkt werd door PC2. Hierdoor gingen we met een ruststand van 6-7 de kleedkamer in. Daar benadrukten Casper en Maarten nogmaals hoe goed het eigenlijk ging. We hadden het Vitesse zeker al enorm moeilijk gemaakt (en ze waren ook zeker gefrustreerd ;-)). Van de goals die we hadden doorgelaten waren 4 stippen, waarvan 3 fouten van ons waren, als we deze foutjes eruit zouden halen zouden we het Vitesse dus nog moeilijker kunnen maken. Het doel was dan ook om de tweede helft weer hard te werken en de goede lijn van de eerste helft door te zetten.

De tweede helft was helaas moeizamer. De eerste helft hadden we inderdaad ontzettend hard gewerkt, maar dat begonnen we ook wel te voelen. De schoten wilden niet meer vallen, waar dat bij Vitesse steeds makkelijker ging. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 8-20. Echter waren we het er allemaal mee eens dat deze uitslag totaal niet representatief voor de wedstrijd zelf was, we hebben het Vitesse zeker moeilijk gemaakt en hebben hard gewerkt, daar mogen we trots op zijn! 🙂 Casper en Maarten, weer bedankt voor het coachen! En Bram voor het reserve zitten en invallen!

Volgende week beginnen de returns. We treden eerst uit tegen ODO aan, de eerste wedstrijd was heel spannend, dus dat belooft zeker weer een spannende pot te worden!