Paal Centraal 2 – Twist 5

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer eens tijd voor een thuiszaterdag. De eerste thuiszaterdag van het nieuwe veldseizoen. Het was stralend weer met een strak blauwe lucht, goede 20 graden en een brandende zon. Net een beetje te warm om in te spelen, maar perfect weer om onze medetijgers aan te moedigen. Dus aan publiek was geen gebrek. Helaas was X vergeten ons vaste veld te voorzien van nieuwe lijnen en moesten we ons verplaatsen naar het naastgelegen veld waar geen schrijntje schaduw te bekennen was.

Nadat we ons best hadden gedaan om PC3 naar de overwinning te juichen was het tijd voor onze eigen wedstrijd. PC2 – Twist5. Wat ons voornamelijk van de vorige wedstrijd nog bijstond was dat het zeer fysieke spelers waren die niet bang waren om een duwtje uit te delen. Iets wat Jannieta heeft moeten bekopen met een hersenschudding. We waren dus ook voorbereid op een pittige wedstrijd.

De eerste helft begon niet erg soepel. Het aanvalsvak draaide niet erg soepel, de tegenstanders zaten er goed op en lieten weinig ruimte voor kansen over en de kansen die er waren wilde er maar niet invallen. Het duurde dan ook lang voor het eerste doelpunt viel. Gelukkig wist de  verdediging het goed dicht te houden de eerste paar minuten maar na 8 minuten kwamen we dan toch 0-1 achter. Twist mist nog een vrije bal en een stip maar na 15 minuten scoorde ze de 0-2 en was het tijd voor de vakwissel. Voor de eerste aanval van het andere vak begon werd er een time-out ingelast en sprak Yannick ons bemoedigende woorden toe. Met dit nog in ons achterhoofd scoorde Sascha gelijk in de eerste aanval een mooi afstandsschot wat de scores weer iets dichter naar elkaar toe trok. Helaas hielp dit niet en begon Twist steeds verder uit te lopen. We gingen de rust in met 2-7 achterstand.

Na wat tips van Yannick gingen we met hernieuwde moed de tweede helft in. Melle werd erin gewisseld en dit nieuwe bloed was precies wat de aanval nodig had om te kunnen scoren, want hij wist er gelijk een korte kans in te knallen. Daarna kwamen de scores toch steeds dichterbij elkaar. Met een schot van Jodie en een doorloop van Anne en de verdediging die het goed dicht hield stonden we in de zestiende minuut van de tweede helft nog maar twee doelpunten achter en was alles nog mogelijk. Jammer genoeg was de verdediging aan het Twist aan het achterverdedigen waardoor er telkens opgelost moest worden en de snelheid uit het spel werd gehaald en we niet lekker ons eigen spel konden spelen. Uiteindelijk ging Twist er steeds meer balletjes in gooien in de laatste tien minuten en kwamen ze steeds verder voor te liggen. Zelfs het doelpunt van Geert in de laatste minuut was niet meer voldoende om deze wedstrijd met een goed gevoel uit te komen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk 6-11.