Paal Centraal 2 – Twist 2

De vorige wedstrijd tegen Twist was zoals vele dit zaalseizoen, een goede eerste helft, maar een tweede helft waar we de wedstrijd toch uit handen geven. Na ons eerste punt vorige week, en de conclusie dat deze tegenstanders ons wel lagen, gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Als snel kregen we een strafworp mee en kwamen we op 1-0 voorsprong. Hierna duurde het even, maar door het goede verdedigen, stonden we na 10 minuten spelen op een mooie 3-0 voorsprong. Helaas wist Twist hierna de scoren binnen een paar minuten weer gelijk te trekken. We kwamen nogmaals op een voorsprong van 3 doelpunten, maar er volgde een slecht einde van de eerste helft. In de laatste 10 minuten wisten we zelf geen enkel doelpunt te maken en Twist scoorde er nog wel 4. We gingen met een nipte achterstand van 6-7 de kleedkamer in.

We begonnen goed, en dit moesten we doortrekken. Ook moesten de onnodige fouten eruit en de aanvallen weer beter opgezet worden. Dit lukte, en een snelle gelijkmaker was dan ook het voorteken voor een spannende tweede helft. De score ging alle kanten op. Zo hebben zowel Twist (9-11) als wij (14-12) een voorsprong gepakt van 2 punten. Geen van beide wist dit door te trekken, en zo stond er met nog 4 minuten op de klok weer een gelijke stand op het bord, 14-14. Er volgde een spannend einde, waarin Twist twee keer op voorsprong kwam, maar we beide keren de gelijkmaker wisten te maken. We kregen nog één laatste aanval om de winst eruit te slepen, maar helaas leverde deze geen kans op. Er werd afgefloten met een 16-16 gelijkspel.

Helaas net geen winst, maar op een gelijkspel tegen de nummer twee uit de poule mogen we zeker trots zijn. Ook fijn voor het vertrouwen om eindelijk echt een goede tweede helft te spelen. Als we dat meenemen naar de komende wedstrijd, kunnen we wellicht ons puntenaantal gaan verdubbelen.