Paal Centraal 2 – TOGO 2

Na een reeks (te) spannende wedstrijden, staat PC2 bovenaan in de poule. Waar we vorige week uit tegen het Zeeuwse Seolto mochten spelen, mochten wij deze week thuis aantreden tegen die andere Zeeuwse ploeg. Na aanmoedigende woorden van Corné om TOGO helemaal kapot te maken, vertrokken we richting de Fortuna hal. Want daar zou de wedstrijd plaatsvinden, in plaats van de X sporthallen.

Na in de kleedkamer besproken was wat we gingen doen, namelijk een keer ruim winnen in plaats van met één of twee punten verschil, begonnen we aan de wedstrijd.  In de aanval startte Isabella, Lina, Jeroen en Jasper. En in de verdediging Paulien, Marloes, Bram(0) en Robin. TOGO opende de score na 2 minuten door er een doorloopbal in te gooien. De aanval van PC2 kwam lastig tot score waardoor TOGO in de 12ᵉ minuut een tweede doelpunt wist te maken.  De verdediging had het goed dicht gehouden, maar aanvallen ging hun ook goed af. Na het scoren van Marloes en Bram(1) stond het in de 18ᵉ minuut weer gelijk. Met nog een doelpunt van Lina en het laatste doelpunt van TOGO in de eerste helft stond het 3-3 voordat PC2 loskwam. In de laatste 5 minuten van de eerste werden er nog 4 punten gemaakt door Robin, Bram(2), Jeroen en Jasper. Met een stand van 7-3 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust kwamen we goed uit de startblokken en werden de 8-3 en 9-3 gemaakt door Bram(3) en Bram(4), respectievelijk. Doordat het vak waar Bram(4) niet in zat wat meer moeite had met aanvallen kon TOGO twee doelpunten maken. Hierna werd er weer gewisseld en kon Bram(4) zijn 5ᵉ en 6ᵉ doelpunt maken. TOGO wist ook weer eens te scoren en Jeroen maakte een strafworp, waardoor de stand 12-6 werd. Hierna kwam Bram(6) weer in de aanval en natuurlijk wist hij er weer een kans in te gooien. Helaas wist een heer van TOGO ook hoe dat moest en zo was de stand 13-7. Met nog drie minuten te spelen tekende Jeroen nog voor een doelpunt en wist TOGO er ook nog één te maken. Het vak van Bram(7) had er nog wel zin in en gooide er nog even snel 2 in, gemaakt door Robin en natuurlijk Bram(8). Met een stand van 16-8 eindigde de wedstrijd.

Het doel van de wedstrijd was behaald, namelijk met een groter verschil dan twee doelpunten het veld afstappen. Maar door de lange periodes zonder score was het “helemaal kapot maken” niet gelukt. Maar door een solide verdediging hebben wij maar 8 doelpunten tegen gehad, wat gewoon goed is. Dit was alweer de laatste wedstrijd van 2018 en op het moment staan we met vier gewonnen wedstrijden fier bovenaan, wat mooi perspectief bied voor 2019.