Paal Centraal 2-SDO/Fiable 5

De eerste officiele wedstrijd van het zaalseizoen. Na een leuk, maar veel te spannend veldseizoen, konden we dan eindelijk beginnen aan de zaal. In het teamgesprek van afgelopen week waren we het er over eens dat het in de zaal wellicht een kwestie van handhaving ging worden. We hadden daarom afgesproken om de positiviteit lekker uitelkaar te halen en de koppen omhoog te houden, ook als de winst er niet zo in zou zitten. Met deze insteek gingen we dan ook de wedstrijd in.

Helaas kwamen we al snel punten achter te staan, en wilde ze er bij ons nog niet zo in. Onze aanvallen waren niet lang, maar in de verdedeging zatten we er lekker op en waren we hard aan het vechten. We hadden Tom als coach vandaag en die besloot na een klein kwartiertje toch maar wat veranderingen aan te brengen op het veld. Cyril moest naar het andere vak om het gemis van onze lieve Sjoerd (die niet zo goed is in plannen) op de vullen. En Sas kwam erin naast Melle. We gaan de rust in met een stand van 3-7 (denk ik, er was geen livescore dus durf hier geen any op in te zetten). In de rust heeft Tom even wat magische woorden gezegd want in de tweede helft leek de verdeling opeens heel anders. We begonnen te scoren en onze tegenstanders leken moe te worden en na een tijdje komen we terug op een gelijke stand. Met nog een goeie 20minuten op de klok voelde het alweer helemaal als de laatste minuten zoals ze ook gingen op het veld. We Leken even uittelopen met twee punten verschil, maar ze kwamen weer terug. In de laaste twee minuten weten er toch weer eentje terug te komen en lijkt het een kwestie van uitspelen. Helaas blijkt het dat we daar niet zo goed in zijn want we zetten de meest chaotische aanvallen op, luisteren niet naar de coach (sorry Tom..) en schieten de verkeerde ballen. Maar dan is daar onze intrim aanvoerder Sjaan met een mooie kans, en hij gaat erin. We winnen de wedstrijd met een mooie 15-13.

Puntjes blijven in Delft, en we zijn niet de enige die dit gelukt is!! 8 punten weekend!! Goed excuus om naar de Kurk te gaan zeg ik zelf.
Bedankt invallers en coaches voor het helpen bij deze winst!

Groeeetuh Julie