Paal Centraal 2 – ‘O D’eau 3

De dames en heren van ‘O D’eau 3 waren op donderdagavond afgereisd naar het prachtige Delft, om hier de degens te kruisen met Paal Centraal 2. De vorige strijd, die werd uitgevochten in de buitenlucht, bleef onbeslist. Bij de aanvang van de wedstrijd bezette ‘O D’eau 3 de tweede plaats op de ranglijst, Paal Centraal 2 stond daar direct onder met één puntje minder. Een logische conclusie was dan ook dat als de punten in Delft bleven Paal Centraal 2 ‘O D’eau 3 zou passeren op ranglijst. De eerste aanval van Paal Centraal bestond uit Elize, Gertjan, Nina en Yannick. De eerste verdediging bestond Bob, Jeroen, Marloes en Sanne.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel doelpunten uit afstandsschoten. Het eerste rake schot werd geleverd door ODO, maar daarna werd er een mooi reeks doelpunten neergezet door PC. Het eerste doelpunt van PC was een van de weinige niet afstandsschoten. Een prachtige doorloopbal van Yannick. Daarna waren het Bob, Sanne, Elize en wederom Yannick die de stand naar 5-1 brachten. Na de 5-1 viel snel de 5-2, waarna het 8 minuten duurde voordat er weer gescoord werd 5-3. In de laatste tien minuten van de eerste helft brachten Nina, ik (Gertjan) en Jeroen de stand naar 8-3.

8-3 is een mooie ruststand, maar zoals we in een eerdere ontmoeting hebben gemerkt zegt dat niets over de afloop van de wedstrijd. We werden gewaarschuwd dat ODO de tweede helft waarschijnlijk weer scherp zou startte. Het was dan ook ODO die het eerste doelpunt van de tweede helft maakte. In de volgende aanval kregen we door een goede actie van Nina en strafworp mee. Deze werd genomen door Yannick. Terwijl hij nog aan het bijkomen was van de aanval gooide hij de bal naar eigen zeggen met weinig gevoel omhoog en miste. Gelukkig constateerde de scheidsrechter, met zijn haviksogen, dat een heer van ODO te vroeg was ingelopen. Yannick revancheerde zich 9-4. Daarna trof ODO drie maal de korf waardoor het 9-7 werd en alle spanning weer terug was. Nina, die in de eerste helft door haar enkel was gegaan, werd gewisseld voor Lisanne. Nog geen minuut later had Lisanne haar eerste doorloopbal er al weer inliggen 10-7. Na de 10-8 van ODO kwam verreweg het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Marloes liep bij haar doorloopbal voorbij de paal en zag als enige oplossing de bal achterover met een hand in de korf te gooien. Daarna benutte ze ook nog een strafworp waardoor het 12-8 werd. In het vervolg werd het maken van doelpunten netjes afgewisseld tot 15-11. Intussen wilde ODO wel wat meer, het kreeg een gele kaart. De 16-11 werd gemaakt door Margot, die haar eerste minuutjes maakte naar haar blessure, een revalidatie doelpuntje. Na de 16-12 maakte ‘de man van de wedstrijd’ Yannick (citaat Jelle Hofland 2017) er 17-12 met een prachtig afstandsschot. Margot kreeg nog een revalidatie tegendoelpuntje en Bram besloot zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd jammer genoeg gescoord door mijn heer. Hij bracht de eindstand naar 18-14.

Het doel van de wedstrijd was bereikt. Daarnaast hebben we een mooie pot voorgeschoteld aan het trouwe Paal Centraal publiek. We willen hen natuurlijk bedanken voor de support en hopen ze zaterdag terug te zien in de Buitenhof zaal als we een ‘uitwedstrijd’ spelen tegen Excelsior.