Paal Centraal 2 – NIO 2

Na een spannende wedstrijd van het derde team, die in de laatste minuut in het voordeel van Paal Centraal werd beslist, is het de beurt aan PC2. De sfeer in de zaal zit er goed in, de bal is rond en het is vandaag vrijwel windstil in de hal. En dat terwijl het buiten hard stormt!

Deze zaterdag was het de beurt aan NIO om de Delftse hal te betreden. Door de TU vakantie en blessures zijn de teams enigszins geshuffeld. Waar we Lina, Isabella en Laura in eerste instantie moeten missen, krijgen we versterking van Larissa in de basis, en Bob en Maud op de bank. Dank je wel allemaal! De vorig wedstrijd tegen NIO in het begin van het seizoen was (onnodig) spannend geworden. “We moeten hard aan de bak”, aldus onze coach.

En hard aan de bak gingen we, in de eerste 15 minuten krijgen de groene tijgers het voor elkaar om 7 keer de korf te vinden. De vakken draaien lekker en we weten met een geruststellende 12-2 de rust in te gaan. Maar vlak voor rust gaat het toch even fout. Henk verstapt zich en gaat tegen de grond. Zijn eerste reactie is om zich heen vragen of iemand heeft geklapt. Dat is het niet het geval. “Dan was dat mijn kuit” is zijn conclusie. Helaas geeft de arts hem later gelijk. Beterschap Henk!

Belangrijkste tip in de rust: “Niet verslappen, ik wil niet de tweede helft gelijk spelen of zo.” Toch gaat het de tweede helft iets moeizamer. De schoten vallen net iets minder makkelijk, en NIO begint ook te scoren. Maud komt erin voor Larissa en maakt zo haar eerste minuten in groen tenue.  De voorsprong weten we te behouden met als eindstand een mooie 20-10. Dat betekend dat de tweede helft toch gelijk spel is geworden. De volgende keer moeten we beter naar Casper luisteren.