Paal Centraal 2 – Nexus 2

Nexus 2 is een bekende tegenstander van ons, we hebben er namelijk maar liefst 5 keer eerder tegen gespeeld dit korfbaljaar. De wedstrijden waren telkens erg aan elkaar gewaagd waarbij zowel wij als Nexus punten hebben weten te pakken. Het beloofde dus sowieso een spannende pot te worden!

De score werd vandaag geopend door Nexus waarna er snel een schot van Thomas inviel waardoor de stand weer gelijk kwam te staan. De eerste helft ging erg gelijk op en geen van beiden partijen wist duidelijk een voorsprong te pakken. Met nog wat doelpunten van Geert, Thomas, Melle en Sascha werd de eerste helft besloten met een stand van 6-7 in het voordeel van Nexus.

Na bemoedigende woorden van Yannick kon er aan de tweede helft begonnen worden.  Er zijn aan onze kant genoeg kansen maar de ballen vliegen er helaas net niet in. Nexus heeft hier minder last van en begint de voorsprong uit te bouwen naar 6-10. Om hier wat aan te doen komen er wat verse spelers het veld ingewisseld. Dit werpt z’n vruchten af en er wordt alweer meer gescoord! Langzaam beginnen we wat in te lopen om uiteindelijk gelijk te komen bij een stand van 12-12. Met nog 5 minuutjes te spelen is de spanning om te snijden. Nexus weet helaas koel te blijven en schiet er van afstand een aantal ballen in waardoor zij uiteindelijk op een voorsprong komen van 12-16. Aan onze kant wil het niet lukken wat betekend dat de eindscore 12-16 geworden is. Deze score geeft een beetje een vertekend beeld want het was zeker een gelijk opgaande wedstrijd!