Paal Centraal 2 – Nexus 2

Het doel van de dag was duidelijk: winnen van Nexus! De uitwedstrijd hadden we dan wel verloren, maar we wisten dat er meer in zat en we ze thuis konden pakken. Zaterdag 19 maart moest het dus gebeuren op de laatste thuiszaterdag in de zaal van dit seizoen. Helaas waren we niet helemaal compleet in het veld, maar de overige mensen van het team hebben ons hard toegejuicht vanaf de kant. We begonnen de wedstrijd met Anne, Jannieta, Sascha en Cyril in de aanval en Lisa, Jodie, Geert en Thomas in de verdediging. Op de bank zaten Lisanne v O. en Nathan en natuurlijk was onze coach Yannick ook aanwezig.

We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, helaas stond het al snel 0-1 en is die stand ook niet veranderd voor de eerste 20 minuten van de wedstrijd. De aanval had mooie lange aanvallen, maar de ballen vielen er helaas niet in en als we dan eindelijk scoorden vond de scheidsrechter het verdedigd… Gelukkig opende Jannieta na 22 minuten eindelijk ook de score voor PC. Zo goed als de verdediging het dicht had gehouden, lukte dat bij het andere vak iets minder goed waardoor het al snel weer 1-2 stond na de vakwissel. Lisa was het daar niet mee eens en scoorde gelijk daarna de 2-2. De wedstrijd leek eindelijk een beetje los te gaan, maar toen was het alweer bijna rust. Cyril kreeg met nog 1 minuut op de klok een strafworp mee en legde deze er gemakkelijk in waardoor we met een kleine voorsprong de rust ingingen.

In de kleedkamer gaf Yannick aan dat we goed bezig waren en gewoon door moesten gaan, we werkten goed voor elkaar en gingen de voorsprong van voor de rust verder uitbouwen in de tweede helft.

De tweede helft begon weer moeizaam met weinig doelpunten de eerste 10 minuten. Uiteindelijk maakte Nexus de stand gelijk en weer was Lisa het daar niet mee eens en scoort snel daarna de 4-3. Nexus had daar ook een antwoord op en scoort twee doelpunten achter elkaar waardoor we weer een punt achter staan. Daar lieten we ons niet door gek maken en we bleven knokken en doorgaan, uiteindelijk legt Cyril er een lekker schotje in. Lisa laat ook weer van zicht horen en scoort een doorloopbal. Het aanwezige publiek laat goed van zich horen met verschillende PC liedjes en Jodie knalt er nog effe een doelpuntje in. Lisanne komt erin voor Lisa en even later komt Lisa er weer in voor Anne. Ondertussen heeft Nexus ook weer twee doelpunten gescoord en staat het dus weer gelijk. Maar Anne, die er ondertussen in het andere vak weer voor Lisanne in is gekomen scoort gelijk en Geert doet hetzelfde. Sascha breidt de voorsprong nog maar wat extra uit met een lekkere korte kans van onder de korf. Met nog ongeveer 2 minuten op de klok kan het nu toch niet meer fout gaan. Nexus scoort wel nog, maar het is al te laat voor ze. PC 2 wint en houdt zich aan de belofte die ze hadden gemaakt tijdens het teamgesprek!

Na een paar laatste woorden van de trotse coach, bedankjes voor de invallers, al het aanwezige publiek en niet te vergeten Tim Heijnen die last minute onze wedstrijd wilde fluiten konden we lekker op de tribune plaatsnemen. Het was nog een gezellige avond met een Macarena van de Groene Tijger in de rust van PC 1 en een paar drankjes in de stad.

Op naar de laatste wedstrijd in de zaal volgende week tegen Movado 4. De thuiswedstrijd was geëindigd in 12-23 en ze staan ongeslagen bovenaan, dus het zal een pittige wedstrijd worden.