Paal Centraal 2 – Madjoe 2

Zaterdag 28 september, weersvoorspelling: 99% kans op regen. Terwijl het derde begon in de stromende regen, kwamen de spelers van Paal Centraal 2 in regenjas en met PC-paraplu aan. Ondanks het weer en de doorweekte sokken van Bob had PC2 er zin in, zeker na de instructies van part-time coaches Maarten en Casper. (Overigens weer uitmuntend gekleed, inclusief PC-das!) Na inspirerende woorden van Arthur en de aankomst van onze derde part-time coach Arjan betrad PC2 het veld met in de aanval Fenne, Maud, Tim en Jasper en in de verdediging Laura, Paulien, Jeroen en Arthur. Op de bank namen Bob, Lisanne en Isabella plaats.

PC2 startte met een 3-1 voorsprong door mooie schoten van Maud, Jeroen en Arthur aan de wedstrijd. Madjoe had hier lange tijd geen antwoord op, hoewel ook de ballen aan de kant van PC ondanks mooie kansen niet wisten te vallen. Een kwartier later pas, 23 minuten in de wedstrijd, wist onze tegenstander een antwoord te geven. Snel achter elkaar maakte Madjoe twee goals, waardoor de score weer gelijk was, 3-3. Vlak voor rust wist PC2 echter ook nog tweemaal de korf te vinden, na een mooie actie van Arthur, die Jeroen met een wegtrekbal wist te verzekeren, en een doorloopbal van wederom Jeroen werd de score op 5-3 gebracht. In de laatste seconden van de wedstrijd wist Madjoe nog een doorloopbal te maken, waardoor PC2 met een score van 5-4 de rust in ging.

Wat er in de rust aan de basis verteld is moet ik jullie schuldig blijven, maar duidelijk was wel dat de woorden van onze coaches PC2 vol strijdlust de tweede helft in deden gaan. Binnen vijf minuten werd er drie keer gescoord en werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-4. In de tweede helft duurde het gelukkig niet meer dan een kwartier voordat er weer gescoord werd door PC2, maar helaas wisten onze tegenstanders ook de mand te vinden, hierdoor bleef de wedstrijd spannend. De reserves werden nog ingezet om te voorkomen dat Madjoe toch nog aansluiting zou vinden, maar uiteindelijk bleek PC2 met een 13-9 uitslag duidelijk de betere partij.

Met weer twee punten binnen staat PC2 nog altijd gedeeld bovenaan in de poule. Aanstaande zaterdag mogen wij afreizen naar Maasdijk om het op te nemen tegen Dijkvogels 2. Een van de dichtstbijzijnde uitwedstrijden dit veldseizoen, dus kom vooral langs om ons en PC1 te supporten!