Paal Centraal 2 – KZ Danaïden 3

PC2 mocht zich voor de eerste wedstrijd van het seizoen opmaken voor een wedstrijd tegen KZ Danaïden 3. Tegenwoordig is er echter weinig tijd voor de wedstrijdvoorbereiding. Vanwege de coronaperiode kwamen we, zoals voorgeschreven, een half uur van te voren pas aanlopen en mochten we na een oppeppend praatje van Yannick gelijk gaan warmlopen. Kijken naar de wedstrijd van PC3, wat normaal gesproken bij de wedstrijdvoorbereiding van een thuiszaterdag hoort, zat er dus helaas niet in.

Na een scherpe warming-up, startten Lina, Manuela, Arjan en Richard in de aanval en Maud, Susan, Jasper en Matthijs in de verdediging. Marloes, Paulien, Danny en Tom mochten de bank warm houden.

PC2 begon scherp. De eerste kans viel in de derde minuut na een mooi afstandsschot van Arjan. Helaas bleef het scoren van PC2 daarna uit. 5 minuten later wist KZ Danaïden ook te scoren, waarna het errrrug lang 1-1 bleef. Pas in de 18e minuut werd er weer gescoord, maar helaas aan de verkeerde kant. KZ Danaïden zette vervolgens de voorsprong door, waarna PC2 in de 28ste minuut 1-5 achterstond. Gelukkig wist Jasper deze achterstand voor het einde van de eerste helft te verkleinen door op de laatste nipper nog twee keer een mooi afstandsschot te scoren.

In de tweede helft begon PC2 opnieuw scherp. Richard wist in de eerste minuut gelijk te scoren. Helaas bleef het scoren van PC2 daarna opnieuw uit, waarna Lina pas halverwege de tweede helft weer een balletje raak schoot. KZ Danaïden had in de tussentijd echter al vaker het gat van de korf gevonden en de stand was op dat moment 5-8. Ondanks dat PC2 hierna vele mooie aanvallen wist op te zetten en er veel schotkansen kwamen, wist KZ Danaïden uiteindelijk de rest van de wedstrijd de voorsprong te behouden. Zo verloor PC2 de wedstrijd helaas met met een zeer lage eindstand van 6-10.