Paal Centraal 2 – KCC 7

Man, man, man, wat was het een partij vroeg. Je zou zeggen dat ik als burger hier toch al wat meer aangewend zou moeten zijn, maar nee hoor. Zaterdag is normaal mijn uitslaapdag, dus als dan ineens de wedstrijd om 9.30 gespeeld gaat worden is dat net als voor jullie allemaal gewoon echt heel erg vroeg. Desondanks hadden we nog best wat enthousiastelingen aan de kant zitten, die ons lekker kwamen aanmoedigen tegen de koploper in onze poule. Nadat we de vorige week ons doel behaald hadden, namelijk het verzekeren van de tweede plek, waren we deze week vooral gebrand meer doelpunten te maken en minder tegen te krijgen in vergelijking met vorige wedstrijd tegen KCC.

In de aanval begonnen Lucía, Manuela, Melle en Stuart en ik mocht samen met Femke, Sascha en Timo de verdediging in en voordat we het wisten stonden we ineens voor dankzij een lekker schotje van Lucía! Meteen begon de spanning, want ook KCC begon te scoren. Dankzij doelpunten van Melle, Femke, Timo (2x), Stuart en mijzelf konden we KCC deze keer goed bijhouden met doelpunten en was het vlak voor rust 7-8. Met nog een doelpuntje van mijzelf begon onze reporter Tim toch iets te veel te hopen: “gelijk de rust in?”, want vlak daarna scoorde KCC een stipje.

Maar ja, met slechts 8-9 als ruststand stonden we zowaar slechts op één punt achterstand van KCC en gingen we vol plezier en goede moed de tweede helft in. Toch vond Melle dat gelijke spel wel een mooie en scoorde de 9-9. Helaas bleef er op dat moment vanuit onze kant een doelpunt uit en wist KCC de score uit te bereiden. Ondanks nog drie mooie goals van Timo, eindigt de wedstrijd in 12-17 voor KCC. Toch gingen we met opgeheven hoofd het veld af, want deze wedstrijd voelde ondanks de uitslag als een overwinning in vergelijking met de uitwedstrijd. Nog een shoutout voor de prachtige buzzerbeater vanaf de middenlijn van KCC en felicitaties voor het kampioenschap!

Het voordeel van 11.00 alweer klaar zijn met je wedstrijd: het supporten van de rest van de teams van onze groene vereniging. Om ons daarop voor te bereiden vertrokken we naar de Subway Bauhaus voor een gezellige teamlunch. Nadat onze Fem voor het eerst de gehele Subwaybeleving mee maakte, vertrokken we naar De Schilp om PC4 aan te moedigen. Bij elk doelpunt juichten we alsof ze kampioen werden en werden doelpuntenmakers beloond met een mooie wave. Vervolgens gingen we met een kleine delegatie door naar KOAG om daar PC3 naar de overwinning te schreeuwen. Niet dat dat nodig was met het coachende volume van Sascha, maar gezellig was het wel en hebben de spelers van PC3 ook erg genoten van al onze waves bij de doelpunten. Ondertussen was het tijd om avond te eten en was er een teamreünie bij IKEA om gezellig een hapje te eten. Ook Anneloes en Menno hadden wel trek gekregen in een plantaardig balletje en schoven aan. Na een heerlijk Daimtaartje was het tijd om op de bank plaats te nemen als reserves bij PC1 (al zaten die banken bij IKEA toch echt wel lekkerder). De topscoorder van onze wedstrijd begon in de basis en ook Ruben en Femke hebben hun debut in 1 mogen maken.

Een heerlijk ouderwets korfbaldagje, ook wel eens lekker! Maar lieve Tim, ik spreek namens heel PC2: je doet ons wel een plezier om ons niet nog eens zo’n verschrikkelijk vroege wedstrijd te laten spelen 😉