Paal Centraal 2 – Excelsior 6

Na het binnenslepen van het kampioenschap van PC3 mocht PC2 het veld betreden, ze mochten heb op gaan nemen tegen Excelsior 6 waar enkele bekende gezichten tussen liepen.

 

De wedstrijd ging goed fel van start met twee mooie openingsdoelpunten van Ruben waardoor we direct 2-0 voor stonden. Maar na die 2 magische minuten staakte het vuuren direct aan van de kant van PC, dit gaf de kans aan Excelsior om de score van hen kant te openen. Binnen 10 minuten was de wedstrijd compleet omgedraaid en stond PC2 met 2-4 achter.  Timo maakte nog een poging de aansluiting te zoeken door een wegtrekbal te scoren maar hierna wist Excelsior nog wat doelpunten te maken. En voordat we het wisten stonden we in de 23ste minuut 3-8 achter. Hier moest wat aan gedaan worden en Geert vroeg een time out aan. Met de woorden “jullie zijn de bitch van Excelsior” stuurde hij ons terug het veld in.  Al snel werd super sub Cyril erin gewisseld voor Sascha maar voor de rust mocht het nog niet baten. Met 5-9 op het scorebord gingen we de rust in.

 

De 2e helft begonnen we met goeie moed, de eerste 10 minuten van de 2e helft waren over en weer met kansen, met een mooi doelpunt van Femke kwamen we tot 6-9. Vrij snel daarna kreeg Timo een stip mee maar vroeg Excelsior een Time out aan om Timo te ontregelen. Met wat extra wijze woorden van Geert gingen we klaar staan in spanning kijkend naar Timo. Maar iedereen die Timo kent weet natuurlijk dat hij op ijskoude wijze deze stip natuurlijk erin wist te leggen. Met nog een schotje van Melle erachteraan Kwamen we tot 8-9, Nu is het erop of erover. Alleen nam Melle dat iets te letterlijk, en hij sprong zo zijn tegenstander doormidden waarna ze beide op Melle zijn knie belande. John Cena zou trots geweest zijn op deze spectaculaire move al was het dat Melle hierbij geblesseerd raakte. Gelukkig kon Ruben direct het veld weer inkomen nadat hij enkele minuten ervoor eruit was gewisseld door Sascha.

De wedstrijd werd steeds heftiger en fysieker en na een aantal mooie goals van Ruben en Timo werd in de 25ste minuut zelfs de paal omgegooid in een fel duel voor de bal. En met een score van 10-9 was alles nog te winnen en verliezen. Met een schot van Timo en een schot van Sascha wist PC de het gat naar 12-10 te vergroten, nu zou in de laatste 3 minuten niks mis meer kunnen gaan toch? Met nog een mooie one hand doorloop van Cyril leek in de voorlaatste minuut de wedstrijd beslist te zijn, maar niets was minder waar. Excelsior wist nog snel twee doelpunten te maken waardoor De score op 13-12 kwam. Gelukkig kwam er snel het verlossende eindsignaal en wist PC2 nipt te winnen van Excelsior en hiermee zich te vestigen op de 2e plaats in de poule.

 

Invallers, reserves en coach Geert bedankt, zonder jullie hadden we niet kunnen winnen!

 

Volgende week op de thuisdag mag PC2 het opnemen tegen ONDO 4, hoewel ze 6e staan in de poule zal dit geen makkelijke wedstrijd worden.

Dus kom gezellig aanmoedigen! (ik hoorde dat er bier is)