Paal Centraal 2 – DSO (K) 2

Delft – 26 januari 2019

Dag des oordeels. Lukt het vandaag PC2 de koppositie te behouden door te winnen van DSO (K) 2? 

Dat het een lastige wedstrijd zou worden wisten de studenten al geruime tijd. Vorige week hadden de spelers van het vice-vlaggenschip van Paal Centraal namelijk de wind niet in de rug. Met maar 9 doelpunten kwamen ze te kort tegen de spelers van ADO. Het gemiddelde ligt voor de Delftenaren rond de 18 doelpunten waarmee ze al 5 wedstrijden achteenvolgend hadden gewonnen. 

Vandaag dus wat recht zetten tegen de Klundertenaren, Klundenaren of Klunderts. (Verzin zelf maar een leuke naam). Met een moeizame eerste helft waarbij een voetbalachtige einstand werd gezien moesten beide ploegen de eerste 30 minuten nog zoeken naar de korf. Een aantal gemiste kansen en goed verdedigen maakte de wedstrijd niet spectaculair. Wel was er duidelijk een spanning te voelen. Welke kant zou het kwartje op vallen? En wanneer komen de doelpunten? 

Na de rust, sorry voor het vergeten van de mandarijnen, gingen de Delftenaren met volle moed weer de wedstrijd in. Ook de DSO’ers wilde de punten niet laten liggen. Tot diep in de tweede helft gingen de ploegen gelijk op. Er was constant maar een gat van één (!) doelpunt. Dus alles kon nog. 

Pas in minuut 52 van de 60 wist PC door Bram een gat van twee doelpunten te maken. Helaas werd het gat weer aangevuld door een doelpunt tegen Bram. Met 11-10 op het scorebord en met minder dan 1 minuut spelen was de wedstrijd nog niet uitgespeeld. De DSO’ers wisten namelijk de hele wedstrijd aan te haken als er gescoord werd. 

Door een wereldgoal, al zeg ik het zelf, wisten de Delftenaren de wedstrijd veilig te stellen met 12-10. Kort daarna floot de scheids de wedstrijd af en konden de spelers genieten van het spelletje van de vlaggenschepen. 

Vandaag liet PC2 dus een goede wedstrijd zien. En wedstrijd waarbij je niet 18 doelpunten nodig hebt om te winnen. Een wedstrijd die je wint als je maar meer scoort dan de ander! 

Volgende week Korbatjo. Lukt het de Delftenaren het gemiddelde weer omhoog te krikken? 

Robin Schilling