Paal Centraal 2 – Dijkvogels 3

Het enige toch nog een beetje schaduw hebbende veld van X, en dan niet de nieuwe twitter, voor wie die memo gemist had, voorheen ook wel sport en cultuur genoemd, was de locatie waar PC2 het met 2 punten in de mindering zich weer een score kon eigenen die bij de natuurlijke getallen hoort. Voor de wedstrijd aanving, speelde PC4, kort samengevat; een wedstrijd waar niet alleen de spelers van begonnen te zweten, maar ook de tribune. (Voor meer info lees het verslag van Lyanne)

Dit zouden wij wel ff anders gaan doen. Meer scoren, minder spanning en gewoon die punten in Delft houden. Niet lastig… toch? Ze waren tenslotte 10 min voor tijd nog niet aanwezig. Dus ze hadden ook nog geen eens een goede voorbereiding!

Al snel aan het begin van de wedstrijd bleek deze tegenstander 1 van het vervelende soort! Dit was er zo 1 die iets minder hard rende (behalve die dame van Femke dan), maar dat uiterst makkelijk kon compenseren door gewoon alles raak te schieten van welke hoek van het veld dan ook. Ik heb de score niet helemaal meer in mijn geheugen, maar ik heb mij doen vertellen dat we 5 punten verschil achter hebben gestaan.

Goed, de rust in. Zonder coach de vakken uit elkaar. Rustig de eerste helft bespreken. Dat was de taktiek! Lekker vers gehaald limotje van de Makro (thx Lars) en dan weer ballen, op inmiddels een veld met bijna geen schaduw meer.

PC 2 speelt sterk. Maar toch soms wat chaotisch. Vervang coach Anne en Jannieta beginnen te puzzelen aan de zijlijn. We hebben tenslotte nog een hele verse Sascha op de bank zitten. Ondertussen in het veld vliegen de balletjes er langzaam wel in. Niet altijd even mooi… of met een vang. Maar we spelen toch niet voor de beauty price.

En dan zo in de laatste 10 minuten begint het toch echt wel spannend te worden. PC2, de coaches en het publiek ruiken bloed… en nee niet de knieën van Cyril en Sjoerd. Ander soort bloed, hier zijn nog punten te halen!

Coaches zijn eruit, Melle laten staan in de verdediging en dan als dat vak mag aanvallen Sas erin wisselen voor hem om meer rust en stabiliteit aan te brengen. En zowaar komen we gelijk! Maar PC2 wil niet gelijk! PC2 wil winnen! En dan! En dan! En dan! Cyril schiet! … mis! Maar sas vangt hem af en gooit hem erin! HET IS 14-13! PUBLIEK GAAT LOS! COACHES GAAN LOS! OUDERS VAN JULIE UIT HUN PLAAT! WIE HAD DAT GED…

wat is dat?! De scheidsrechter houd zijn hand omhoog. Was deze bal verdedigd?! Vanuit mijn plek van uit de dugout leek het zon mooie vrije kans! Maarja de scheids zat er blijkbaar goed op, en zag verdedigd… dus spel gaat door. En geen 14-13… maar 13-13!

En dan! Bal is nog geen 10 seconde in het andere vak en het fluitje van de scheids echoed weer over het veld. En niet omdat de laatste minuut voorbij is! Nee! Het is een strafworp! Dijkvogels 3 krijgt in de laatste 20 sec nog een strafworp.

Doodstil op het veld. Strafworp wordt ingevloten. Met een keurig 6je verlaat de bal de armen van de heer van Dijkvogels 3. Hij raakt de boven kant van de korf. Stuitert tie erin? Of toch erover? Sjoerd springt! DE BAL STUITERT VAN DE KORF AF EN KOMT IN DE HANDEN VAN ONZE 2,10 LANGSTE PC’ER SJOERD!

laatste aanval. Met geknepen billetjes zit ik in de dugout.. ohnee toch niet meer, de hele dugout staat met handjes voor de mond of ogen aan de zijlijn, niet iedereen durft te kijken. Er wordt snel een aanval opgezet. De bal bereikt Femke die op 5 meter vrij staat. Ze schiet! (En nu komt er een hele paragraaf toegewijd aan 2 Seconde van een korfbal wedstrijd)

Terwijl de bal de vingertoppen van Femke verlaat, vullen de longen van de scheids zich met lucht. De bal fluit door de lucht! Maar wacht dat is niet de bal die fluit. Dat is de scheids die de wedstrijd begonnen is af te fluiten. Een keurige parabolische geschoten bal vliegt richting de korf… RAAK! DE BAL ZUIST DOOR DE KORF HEEN! DE SCHEIDS HOUD ZIJN HAND OMHOOG. EN NIET OMDAT HIJ VERDEDIGD IS! NEE AAN HET EINDE VAN ZIJN ARM ZIT EEN DUIM. DE BAL IS GOEDGEKEURD! EN DAN ZIJN OOK DE LONGEN VAN DE SCHEIDS LEEG! WAT BETEKENT! EINDE WEDSTRIJD! FEMKE F****ING AUHERBACH SCOORT EEN BUZZER BEATER EN BRENGT PC2 OP 14-13 VOORSPRONG! IEDEREEN RENT HET VELD OP! ER ONSTAAT EEN SOORT MOSHPIT OM FEMKE HEEN! KNUFFELS VAN HAAR TEAMGENOTEN, HIGH FIVES VAN DE BANK, DE GEBLESEERDE COACHES STROMPELEN HET VELD OP! PC1 VERGEET DAT ZE AAN HET WARMLOPEN WAREN EN JOINEN HET GEZELSCHAP. WAT EEN WEDSTRIJD!

Ik wil iedereen bedanken voor het aanmoedigen. Coachen en invallen! Tot de volgende!