Paal Centraal 2 – Dijkvogels 3

Op deze mooie thuiszaterdag mocht PC 2 aantreden tegen Dijkvogels 3. Bij gebrek aan Geert, die stond namelijk nog in het veld bij PC 3, waren Lyanne en Lars even vervangend coach tijdens het gesprekje voor de wedstrijd.

Ze wezen ons erop dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden, vorige keer hadden we ook maar met 1 punt verschil gewonnen en gaf Dijkvogels zich niet zomaar gewonnen. We begonnen aan deze toch ietwat winderige wedstrijd met de volgende vakken: Melle, Ruben, Lucía en Manuela in de aanval en Timo, Sascha, Nienke en Jannieta in de verdediging. Op de bank zaten Ewout, Sjoerd, Jodie en Lisanne.

Ondanks de harde wind schoot Dijkvogels veel van afstand en met succes, gelukkig kreeg Melle daarna een stip mee die hij scoorde waardoor de stand vrij snel 1-1 was. Het andere aanvals vak moest even op gang komen maar na vijf minuten gooiden zowel Nienke als Timo een schot erin. Een kwartier in de eerste helft was de knie van Melle nogal gehavend en moest deze professioneel verbonden worden met een verbandje. Na dit intermezzo schaalde PC 2 de verdedigende druk verder op en bleven lekker doorschieten waardoor we gingen rusten met een stand van 10-3.

In de rust was Ewout erin gekomen voor Melle die na een paar minuten in het andere vak erin kwam voor Timo. De tweede helft begon enerverend toen een dame van Dijkvogels erg nonchalant naar de kant liep met de mededeling dat haar pink uit de kom lag. Een paar keer trekken en wat tape uit de EHBO koffer van PC kon ze gelukkig weer verder spelen. PC 2 moest met de wissels zijn draai weer een beetje vinden en Dijkvogels maakte daar gebruik van door de stand na 10 minuten op 10-6 te zetten. Gelukkig wisten we daarna wel de korf te vinden en konden we uiteindelijk de wedstrijd positief afsluiten met een stand van 14-9.

Invallers en reserves weer bedankt voor jullie hulp en uiteraard ook het publiek voor de gezelligheid. Volgende week hebben we weer geen wedstrijd want dan zijn we natuurlijk op bikkelweekend. Die week daarna staat de verre uitwedstrijd tegen Excelsior 6 op de planning, dus kom ons vooral weer aanmoedigen!