Paal Centraal 2 – Dijkvogels 3

Zaterdag 20 april mochten wij het veld betreden voor de eerste veldcompetitie wedstrijd na het zaalseizoen. Na twee oefenwedstrijden, tegen VEO en OZC (waarbij PC2 bij de tweede oefenwedstrijd aanzienlijk fitter oogde) konden we vol frisse moed op het sportcentrum aan de wedstrijd tegen Dijkvogels 3 beginnen. Het weer was prachtig, een scherp contrast met de sneeuw die nog viel tijdens de oefenwedstrijd in Rotterdam, en hoewel tijdens het inschieten de wind nog hier en daar de schoten een andere kant op stuurde, ging bij het startsignaal van de scheidsrechter de wind liggen. In de aanval begonnen Yannick, Tim, Lina en Isabella, verdedigend mochten Jasper, Arthur, Marloes en Paulien het onze tegenstanders moeilijk gaan maken.

In de zaal hebben we tweemaal van Dijkvogels 2 gewonnen, waarvan bij de tweede wedstrijd de score maar moeilijk op gang kwam. Tegen Dijkvogels 3 ging dit echter een stuk beter. Na 30 minuten spelen had PC2 11 keer de korf gevonden, maar door wat foutjes waren er ook 9 goals doorgelaten. In de rust werd afgesproken dat er geconcentreerder zou worden verdedigd, om zo te proberen de winst binnen te slepen.
Helaas lukte het niet om onze voorsprong vast te houden, door het goede schot van de spelers van Dijkvogels en reboundend overwicht kwam Dijkvogels snel na rust op voorsprong. PC2 kwam nog terug, maar wist de tegenstander niet te breken, hierdoor konden zij nogmaals de voorsprong pakken. Er werd nog geprobeerd om opnieuw terug te komen door Robin en Esmée in te zetten, maar helaas lukte dit niet meer. Met 19-22 werd de wedstrijd weliswaar afgesloten met meer doelpunten dan het gemiddelde van PC2, maar dit mocht niet baten.

PC2 staat nu derde met één punt achterstand op de nummer twee, er is dus nog een hoop mogelijk. De komende twee weken hebben wij geen wedstrijden, daarna zullen wij op 11  mei (start van  de lustrumweek!) afreizen naar Vlaardingen om het op te nemen tegen Twist 3 waar wij om 12.30 het veld zullen betreden. Zoals altijd is alle support natuurlijk welkom! 😉