Paal Centraal 2 – Dijkvogels 2

Na 225 dagen niet korfballen was het voor mij eindelijk weer tijd om een echte korfbalwedstrijd te spelen! En dan mag ik ook nog eens het wedstrijdverslag erover schrijven!!!

Om half 5 maakte PC2 zich op voor de wedstrijd tegen Dijkvogels. Voor ons hadden PC5, 4, en 3 gespeeld, dus de zaal was leuk gevuld met supporters. In de aanval begonnen Yannick, Jeroen, Lina en Isabella. Zij schoten uit de startblokken, Yannick en Jeroen maakte in de eerste 2 aanvallen gelijk een doelpunt. Het andere vak, Henk, Bram, Marloes en ik, konden gelukkig volgen en wij maakten er gelijk 4-0 van. De rest van de wedstrijd is niet veel spannender geweest. Dijkvogels kwam er maar moeilijk aan te pas. Na een korte eerste helft gingen we rusten met 12-4 op het scorebord.

Ook na de rust was de wedstrijd volledig in de handen van PC. Yannick ging rustig verder met waar hij was gebleven, en gooide het eerste doelpunt van de tweede helft erin. Ook Henk, Paulien, Bram en Lina pikte wat doelpuntjes mee. Verder was het eigenlijk voornamelijk Yannick. Met nog 1 minuut te spelen, kwamen de reserves erachter dat Yannick 9 doelpunten had gemaakt. Dit moesten er natuurlijk eigenlijk 10 worden. Gelukkig snapte Isabella, die in het veld stond, dat ook. Zij gooide zichzelf na een snelle actie op de grond, waardoor PC een strafworp mee kreeg. Yannick kreeg de kans om zijn 10e doelpunt van de wedstrijd te maken, en natuurlijk faalde hij niet. Zo werd de eindstand 23-15!