Paal Centraal 2 – DES 5

Het was een zaterdag waarop de weersvoorspelling er wel oké uitzag. Een kleine bui tijdens de wedstrijd van PC3, maar voor PC2 begon zou het droog zijn. Nu was het zeker waar dat het regende bij de voorgaande wedstrijd, maar om te zeggen dat het droog was daarna, zou een onwaarheid zijn. Dat mocht natuurlijk de pret niet drukken, want een groene tijger is niet gemaakt van suiker.

Nadat de wijsheden van de coaches voor die dag, Matthijs en Tom, waren gedeeld met de spelers (iets van een sprookje met een haas en een schildpad die in slaap viel) konden zij van start. Lang duurde het niet voordat de spelers van DES 5 een aantal doelpunten om hun oren kregen door Paal Centraal. Een veilige voorsprong werd uitgebouwd door het team in het groen, terwijl zij ondertussen zoveel mogelijk het spel onder controle hielden gedurende het droevige weer dat omsloeg van droog naar regen en weer terug, elke 5 minuten. Zowel de aanval als de verdediging liepen soepel en er kon tevreden de rust ingegaan worden met een voorsprong van 9 tegen 3.

De tweede helft kwam moeilijk op gang en waar Paal Centraal een aantal kansen liet liggen, heeft DES er een aantal goedgemaakt. Zo kwam de stand weer terug tot een iets minder grote voorsprong van 10 tegen 7. Dat was niet het plan! De spanning begon weer lichtelijk te stijgen, het werd toch niet zo’n harde strijd in de laatste minuten als bij voorgaande wedstrijden? Gelukkig zat dat allemaal wel snor, want uiteindelijk heeft PC2 de punten weten binnen te halen met een eindstand van 12-7.

Zo houdt PC2 de leiding in de poule, gedeeld met Avanti (twee punten mindering enzo ☹). Er zal nog hard gevochten moeten worden de volgende weken om die plek te houden, maar het vertrouwen dat dat gaat lukken is er zeker!