Paal Centraal 2 – DES 5

Dit weekend stond DES 5 nog op het programma voor PC2. Hoewel er op deze vroege ochtend een mooi laag zonnetje stond, was het veld koud en nattig en had PC2 liever een week eerder de laatste wedstrijd gespeeld.

PC2 begon deze wedstrijd met Lisanne, Isabella, Jasper en Robin in de aanval en de verdediging bestond uit Paulien, Marloes, David en Bram. Tom, Yannick en Lina mochten deze ochtend de bank warm houden. Lisette en Lieuwe Thys waren deze ochtend onze coaches.

PC2 had afgelopen donderdag al in de zaal getraind en het was te merken dat deze korte switch voor PC2 erg lastig was. Al snel stond PC 0-1 achter op DES, waarna het even duurde voordat PC2 de score weer gelijk maakte. Dit herhaalde zich gedurende de hele eerste helft, waarna PC2 met een 4-5 achterstand de rust in ging.

In de rust vertelden Lisette en Lieuwe Thys dat PC2 nét wat meer energie in de wedstrijd moest gaan steken. Zoals Jan-Harm Brouwer zou zeggen, moest er gewoon meer “met LEF” gespeeld gaan worden. Deze woorden knoopte PC2 dan ook goed in de oren en zo ging PC2 na de rust weer vol goede moed het veld in.

Het praatje leek geholpen te hebben, want in het eerste kwartier van de tweede helft kwam PC2 uiteindelijk op een 7-5 voorsprong te staan. Helaas wist PC2 deze voorsprong niet vast te houden, omdat de schoten in de aanval niet meer vielen en werd PC2 binnen 10 minuten weer ingehaald door DES. Zo stond PC2 in de 23ste minuut met een 7-9 stand achter op DES. In de laatste minuut van de wedstrijd wist DES deze voorsprong uiteindelijk zelfs uit te breiden tot een eindstand van 8 – 11.

Helaas was dit een slechte laatste veldwedstrijd voor PC2. Het is duidelijk dat het voor PC2 nu echt tijd is geworden om naar de zaal te gaan. Tot slot wil ik Lina bedanken dat ze de bank weer warm heeft gehouden en wil ik Lieuwe Thys en Lisette bedanken voor hun goede coaching tijdens deze moeizame wedstrijd. Dankjulliewel! 🙂