Paal Centraal 2 – ADOS 2

Tot nu toe waren we steeds goed weggekomen met het weer, helaas kwam daar deze week verandering in. We moesten deze keer toch echt in de regen korfballen, tegen ADOS. Voor ons geen bekende tegenstander,  maar als we de stand mochten geloven, zouden we deze wedstrijd ‘gewoon’ moeten winnen.

We begonnen dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd. Helaas scoorde ADOS hun eerste schot, en keken we al snel tegen een achterstand aan. Jasper scoorde gelukkig snel de gelijkmaker. Het duurde even tot het volgende doelpunt, maar na 10 minuten waren we los. In een tijdsbestek van slechts 5 minuten trokken we de stand naar 7-1. Hierna ging het weer even gelijk op, maar we wisten het gat voor de rust nog een stuk te vergroten. Met een stand van 13-4 zochten we een droog plekje op om te bespreken.

Na wat kleine verbeterpuntjes mee gekregen te hebben, konden we beginnen aan de 2e helft. Helaas ging dit niet zo goed als gehoopt. Aanvallend wilde het niet lukken, en ook verdedigend was de concentratie wat weggezakt. ADOS wist terug te komen tot 14-9. Na een nodige time out, ging het weer een stuk beter. Verdedigend stonden we weer goed, en we hebben het laatste kwartier geen doelpunten meer tegen gekregen. Zelf wisten we wel nog 6x de korf te vinden, en zo eindigde de wedstrijd in een mooie 20-9 overwinning.

Na 6 wedstrijden gespeeld te hebben, staan we samen met de Vinken ongeslagen bovenaan. Dit is dan ook de laatste een komende tegenstander. Met een doelsaldo dat zo goed als gelijk is, belooft het volgende week een spannende wedstrijd te worden.