Paal Centraal 2 – ADO 2

Na vorige week een moeizame wedstrijd gewonnen te hebben tegen de spelers van de Dijk, stond vandaag ADO uit ‘s-Gravendeel op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Mocht er gewonnen worden door ADO, dan hebben zij nog zicht op de tweede plaats, en daarmee eventueel promotie. Voor PC2 belangrijk in de race voor het kampioenschap, en bij winst kan promotie al verzekerd worden. Maar toch ook vooral om zich te revancheren van de heen wedstrijd. Die werd namelijk ruim verloren toen PC2 in ‘s-Gravendeel op bezoek was, en is de enige verliespartij van het zaalseizoen.

Na het praatje van Casper, kon er aan de wedstrijd begonnen worden. In de aanval startte Robin, Yannick Isabella en Paulien. De verdediging bestond uit Bram, Jasper, Marloes en Esmée.  Dat er om een hoop knikkers werd gespeeld bleek uit de nerveuze start van beide ploegen. Waar wij tegen TOGO 8 minuten nodig hadden om 5 doelpunten te maken, lukte het nu pas na 8 minuten om van de nul af te komen. Met een stand van 3-3, en nog 10 minuten op de klok, kwam PC2 eindelijk los. Voordat de rust begon konden wij nog 8 keer de korf vinden. ADO wist ook nog een paar keer de korf te vinden, waardoor de ruststand 11-7 was.

Tijdens het inschieten van het eerste brak het pinnetje wat de paal op zijn plek houd af. Hierdoor kan de paal draaien, wat tijdens de wedstrijd niet handig is. Omdat de scheidsrechter niet verder wilde gaan met een paal met steun eronder, moest dat pinnetje weer gemaakt worden. Gelukkig kon iemand in de zaal lassen, en zo was het dat na een rust van een klein half uur de wedstrijd weer hervat kon worden.

In de tweede helft liep het scoreverloop een beetje hetzelfde als die van de eerste helft.  Beide ploegen konden na de lange rust niet makkelijk tot scoren komen. Maar na een kwartier begonnen beide ploegen weer regelmatig te scoren. ADO kon het gat van 4 wat te dichten naar 2 punten achterstand. Maar PC2 antwoordde hier scherp op door het gat gelijk weer naar 4 te brengen. Met nog een paar minuten te spelen zette ADO nog één keer een offensief in, maar dat mocht niet baten. Daardoor kwam de eindstand op 18-16 te staan.

En met die uitslag is in ieder geval promotie veilig gesteld. Maar PC2 is natuurlijk uit voor meer. Volgende week spelen we tegen de nummer twee van de poule. Zij staan op één punt achterstand van ons. Dat betekend dus dat als DSO van ons wint, zijn zij kampioen. Maar dat gaat PC2 natuurlijk niet laten gebeuren en wij gaan ons uiterste best doen om ook die wedstrijd te winnen. En om een wedstrijd te winnen is helpt het altijd als er publiek is die je toejuicht. Dus mocht je zaterdag nog niks te doen hebben, kom ons aanmoedigen in Klundert!

Yannick(6), Bram(4), Robin(3), Jasper(2), Isabella, Esmée, Marloes