Paal Centraal 1 – Wion 1

Na een wat moeizame start van de zaalcompetitie met veel geblesseerde mannen zou PC1 deze week eindelijk weer met een compleet team aan de wedstrijd beginnen (als we Yannick als bankzitter meerekenen). Op de training van afgelopen dinsdag werd de vaksamenstelling nog wat veranderd, waardoor we met Bruno, David, Kaar en Laura in de aanval begonnen en met Maus, Philip, Laris en Nien in de verdediging. Esmee mocht naast Wim en Yannick plaatsnemen op de bank.

Iedereen had zin om een leuke pot te spelen en de verwachtingen waren ook hoog: PC1 moest en zou vandaag de eerste punten binnenhalen in de strijd voor handhaving. Voor Philip was de wedstrijd extra belangrijk, want hij moest aan zijn oude club WION laten zien dat hij toch echt goed terecht is gekomen bij PC!

PC had meteen een vliegende start; waar we afgelopen weken vaak al snel op een grote achterstand kwamen stonden we nu in een mum van tijd 3-0 voor. Helaas hadden we moeite met het uitbouwen van de voorsprong, maar voor het eerst van het zaalseizoen kon PC1 met een voorsprong gaan rusten.

In de rust werd besproken dat we echt onze focus moesten houden de tweede helft, niet mochten inzakken en het goed moesten uitspelen. We kwamen nog even gelijk te staan, waarna we uiteindelijk een gat van 5 punten konden slaan. Dit was maar goed ook, want WION bleef tot het einde van de wedstrijd strijden (ook letterlijk want Maus mocht nog een klap van zijn tegenstander incasseren). Uiteindelijk konden we de wedstrijd goed uitspelen en eindige de wedstrijd in een 17-15 overwinnen voor PC1, waardoor we WION en korfbal onder ons hebben op de ranglijst.

Na de wedstrijd werd er snel gedoucht en vertrokken de groene tijgers richting de bowlingbaan. Er werden behoorlijk wat strikes gegooid, maar naarmate de avond vorderde en ook het aantal genuttigde biertjes en shotjes steeg, belandden de ballen steeds vaker in de goot. Na een uurtje vertrokken we naar Coby’s om onze hongerige buikjes te vullen met een Turkse pizza of kapsalon. Toen iedereen weer opgeladen was, fietsten we richting de steck en de kurk, waar we nog tot in de vroege uurtjes onze overwinning gevierd hebben.