Paal Centraal 1 – Vriendenschaar 1

Eerst even een huishoudelijke mededeling aan de spelers van PC1: mocht je Vriendenschaar nog in je broekzak vinden breng deze dan even naar het dichtsbijzijnde NS station.

Dat gezegd hebbende kwamen we voor de 11e keer op rij dit seizoen 4-0 achter. Geen vuiltje aan de lucht voor onze knippende vrienden uit Bodegraven zou je zeggen. Ondanks dat Maus een doorloopbal door de fundering van de zaal wist te slaan hadden de Scissor Sisters de touwtjes goed in handen voor de rust.

Hoe anders was dat na de theepauze.. Binnen een seconde of 40 keerde de wedstrijd om in het voordeel van de Groene Goden. De voorsprong was gemaakt en waarom zou je die niet stevig uitbouwen?  Balletjes die er normaal niet in wilden vallen dit seizoen verdwenen met een doffe klap in de korf. De ‘schare van vrienden’ was hierdoor opeens niet meer zo te spreken over elkaar. Als klap op de vuurpijl was Margot nog net op tijd terug uit Renesse om ook een bal de fundering in te meppen. Het was geen hogere wiskunde dat wij deze pot zouden gaan binnen slepen. Het feit dat je ‘maar’ 8 keer mag wisselen is dat trouwens ook niet.

Complimenten aan iedereen in- en rond de wedstrijd. Want deze 25-16 was voor de stand misschien niet zo belangrijk, maar zeker wel voor de spirit binnen PC1! Komende week staat er Weidevogel op het menu!