Paal Centraal 1 – Ventura Sport 1

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiszaterdag van het voorjaar! Helaas viel deze thuiszaterdag een beetje in het water (pun intended) door zowel het weer als het verplaatsen van de wedstrijd van PC2. De tegenstander van vandaag was Ventura Sport uit Strijen. Hiermee stond naast de voorlopige koppositie in de poule ook de eer van Manuela op het spel (voor degenen die het niet weten, maar zij komt oorspronkelijk bij Ventura vandaan).

In de aanval begonnen Isabella, Susan, Stuart en Richard. De verdediging bestond uit Manuela, Laura, Ruben en Timo. De wedstrijd begon goed met een 6-1 voorsprong voor de Delftenaren. Hiermee werd het ook tijd voor de coach van de tegenstander om een time-out aan te vragen. Deze hielp wel, want na een wat slordige fase aan de kant van PC konden ze terugkomen tot een ruststand van 7-5.

Onze coach Matthijs wees ons erop dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was en bracht daarom ook Nienke in de ploeg voor de tweede helft. Deze tweede helft begon wel meteen met een doelpunt aan de kant van Ventura Sport waarmee ze terugkwamen tot één punt verschil. Gelukkig wist Paal Centraal nu wel mee te scoren en liep richting het einde van de wedstrijd weer uit. Tim kwam er vervolgens voor Richard in, die hierna meteen terug in het veld mocht op de plek van Timo die te veel last had om verder te spelen.

Het was concluderend een wat chaotische wedstrijd met door de harde wind veel passfouten aan beide kanten en zelfs een paal die enkele keren om is gevallen (lezen jullie mee @X?), maar eindigde uiteindelijk in een nette 17-11 overwinning en daarmee is Manuela’s persoonlijke eer gered! En ohja, misschien bijzaak, maar we staan nu ook bovenaan in de poule! Nu even twee weekenden rust (en een leuk weekendje bikkelen met PC dat dit jaar overigens meer een midweek is) en dan mogen we aantreden tegen Triade in Nieuwpoort!