Paal Centraal 1 – Trekvogels 1

Zaterdag 29 oktober was het tijd voor de laatste veldwedstrijd, we mochten het dit keer thuis op nemen tegen Trekvogels. Bij de uitwedstrijd konden we de eerste helft prima bij blijven, maar werd er uiteindelijk 16-9 verloren. Dit in combinatie met de stand zorgde ervoor dat we de wedstrijd ingingen met als doel om er vooral veel van te leren.

Net als vorige keer begon de wedstrijd gelijk opgaand. De doelpunten werden aan beide kanten afgewisseld en zo stond het na zo’n 20 minuten 6-5. Maar waar we het in andere wedstrijden eind eerste helft nog wel eens lieten liggen, was dat nu zeker niet het geval. Door 4 goals op rij kwamen we vlak voor rust op een 10-5 voorsprong. Trekvogels had het laatste woord, maar met een voorsprong van 4 doelpunten gingen we tevreden de rust in.

We begonnen dus ook vol goede moed aan de 2e helft en kwamen al snel op 12-6. Hierna lukte het even niet, en dit gaf Trekvogels de kans om terug te komen tot 13-12 en zo werd het toch weer spannend. Gelukkig hadden we een goed gevulde bank en konden we nieuwe energie inbrengen. Zeker verdedigend pakte dit goed uit en werden er veel ballen tussenuit gehaald. Dit gaf de tijd om de voorsprong weer uit te breiden naar 4. Met nog een laatste time-out en de mededeling dat er nog minder dan een minuut te spelen was, wisten we dat dat toch echt niet meer fout kon gaan. Beide teams scoorde nog een doelpunt, en hiermee eindigde de wedstrijd in een mooie 21-17 overwinning.