Paal Centraal 1 – TOGO 1

Na een teleurstellende wedstrijd vorige week in Zeeland, hadden we deze week wel wat goed te maken. Net als vorige week tegen Zeeuwen, nu een thuiswedstrijd tegen TOGO uit Goes. Al moesten we wel ons vertrouwde sportcentrum verruilen voor de Fortuna-hal. Na een mooie winst van het tweede was het nu aan ons om wel weer het goede voorbeeld op te volgen, wel hoopte we op een wedstrijd met wat meer doelpunten. Tot de 2-2 konden de tegenstanders bij blijven, maar daarna was de eerste helft voor ons. Door goede aanvallen en misschien af en toe wat geluk, maar vooral ook door betere verdediging dan vorige week liepen we al snel uit naar 8-2, om via 11-3 (wat ons wel een mooie ruststand leek tijdens het warmlopen) uiteindelijk met 15-6 de rust in te gaan.

Wouter had weinig aan te merken op het spel, wel werd gewaarschuwd dat we niet moesten verslappen, anders kon het nog zomaar een hele zware tweede helft worden. Hij stelde ons het doel om de 30 doelpunten te halen. Al snel na rust scoorde we, maar hierna werd duidelijk dat TOGO toch beter uit de rust kwam. Wouter nam een time-out en even leek het beter te gaan, maar helaas werd het goede spel van de eerste helft te weinig gehaald. Het was moeilijk om de goede kansen te blijven zoeken, en ook verdedigend was de concentratie een stuk minder. Spannend is het gelukkig niet meer geworden, uiteindelijk stapte we met een stand van 23-17 van het veld.

De volgende wedstrijd laat even op zich wachten, maar zal wel een belangrijke wedstrijd worden. 12 januari nemen we het om 17:45 in eigen hal op tegen Dijkvogels. Maar nu eerst genieten van kerst en oud en nieuw!