Paal Centraal 1 – Thor 1

Na vorige week in Kockengen twee punten gehaald te hebben tegen ESDO 1, was Paal Centraal 1 vastberaden ook deze week de winst te behalen. Thor 1 uit Harmelen, dat eerder een ruime winst behaalde tegen ESDO 1, kwam op bezoek in het sportcentrum. In de aanvallende basis stonden Laura, Lisanne, Tim en Tom en in de verdediging Isabella, Lisa, Richard en Stuart, die opnieuw de geblesseerde Lars en Matthijs verving.

Thor wist in de eerste helft de score te openen. Mede door wat opstartproblemen in de aanval van Paal Centraal, duurde het zo’n 7 minuten voor de gelijkmaker werd gescoord. Gelukkig werd er verdedigend door beide vakken goed werk geleverd, waardoor de aanval de ruimte kreeg om op te starten. Waar het in het eerste kwart van de wedstrijd een om en om scoren was, liep Paal Centraal aan het eind van de eerste helft uit tot een voorsprong van 5 punten, onder andere door belangrijke doelpunten van Stuart, Lisanne, Laura en Tim. Thor bracht steeds meer fysieke kracht in het spel, maar dit resulteerde in een ongecontroleerd en chaotisch geheel, waardoor Paal Centraal eenvoudig de controle kon houden. In de rust stond er een geruststellende 10-5 op het scorebord.

In de tweede helft wist Paal Centraal de openingstreffer te maken, waardoor een voorsprong van 6 punten ontstond. Al vroeg in de tweede helft ging Isabella door haar enkel, wat er volgens het commentaar van Sascha ‘niet goed uit zag’. Ze wist zich echter te herpakken en speelde de wedstrijd tot het einde uit. In de tweede helft werd dezelfde trend doorgezet als in de eerste helft. Onder anderen een heel hard blokje van Isabella in de categorie: ‘get out of my house!’, en een gepatente doorloopbaal van Lisa, waarbij haar tegenstander ‘het bos in was’, brachten het team tot een comfortabele stand van 17-9 in de eindfase. In de laatste minuten wist Thor echter nog enige weerstand te bieden, waardoor de eindstand uiteindelijk op 17-11 eindigde.

Paal Centraal 1 kon op een grote bank rekenen van het tweede team. Deze spelers werden tegen het eind van de wedstrijd dan ook nog even ingezet. Wij bedanken hen opnieuw voor hun inzet. Volgende week staat de wedstrijd tegen Madjoe gepland. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, gezien deze de vorige keer in een nipte overwinning eindigde. Deze keer staat de return in Rijnsburg gepland om 17.40u. Hopelijk weten enkele toeschouwers hun weg te vinden naar de kustregio. Tot dan!