Paal Centraal 1 – Sperwers 1

Afgelopen zaterdag mocht Paal Centraal 1 het opnemen tegen Sperwers 1 uit Rotterdam. Deze tegenstander stond nog op nul punten maar heeft net als PC alleen nog maar tegen de top 4 uit de poule gespeeld, dus Edwin benadrukte dat wij de tegenstander niet moesten onderschatten. Ondanks dat dit de enige thuiswedstrijd was van PC had zich een groot enthousiast publiek verzameld.

In de aanval begonnen Henk, Tom, Isabella en Lisanne, terwijl Tim, Arjan, Laura en Manuela in de verdediging startten. De beginfase ging redelijk gelijk op. Na 10 minuten stond het 2-2 met een afstandsschot van Tim en vrije bal van Lisanne. Daarna liep Sperwers uit naar 2-4, maar gelukkig wist PC dit na een aantal lange aanvallen te pareren en stond het 4-4 na doelpunten van Arjan en wederom Tim. De rest van de 1e helft verliep vrij dramatisch en zelfs een time-out van Edwin voorkwam niet dat we vlak voor de rust tegen een 4-10 achterstand aankeken. Er waren wel goede lange aanvallen, maar de bal wilde er gewoon niet in. Gelukkig wist Laura met een doorloopbal vlak voor de rust de schade wat te beperken tot 5-10.

Na aanmoedigende woorden van de coach begonnen we met hernieuwde moed aan de 2e helft. Jammer genoeg kregen we in de eerste 5 minuten meteen twee vrije ballen tegen van Sperwers, dus keken we naar een 5-12 achterstand. Menig team had hier de hoop allang opgegeven, maar zo zitten wij natuurlijk niet in elkaar. Hierna volgde een serie van 5 doelpunten van Henk, Tim en Lisanne met maar één tegendoelpunt van Sperwers, die de achterstand terugbrachten tot 10-13. Hierna volgde een periode van om en om scoren tot 12-15 met doelpunten van Lisanne en Laura. Vlak daarna wist Manuela na veel goede kansen ook eindelijk de korf te vinden met een afstandsschot, waardoor de achterstand nog maar 2 punten bedroeg. Er waren nog ongeveer 5 minuten te spelen, zou het dan toch nog mogelijk zijn?

Het antwoord bleek toch snel nee te zijn, want daarna wisten de Rotterdammers weer te scoren en stond het toch weer 13-16.  Na een wat chaotische eindfase met veel geduw, overtredingen en tijdrekken viel er alleen nog maar een stip van Henk. Eindstand: 14-16. Een teleurstelling, maar we gaan de komende wedstrijden weer gewoon knallen!