Paal Centraal 1 – Seolto 1

De tweede kans op rij voor Paal Centraal bood zich afgelopen zaterdag aan om de twee punten binnenshuis te houden. Het bericht voorafgaand aan de wedstrijd dat ADO punten had laten liggen tegen TOGO, gaf het team het vooruitzicht om erop en erover te gaan. Daarmee zou het namelijk de tweede plek in de competitiestand kunnen innemen. Het was in deze wedstrijd dat Paal Centraal het tegen het Zeeuwse Seolto moest opnemen.

Deze zaterdag stelde beide vakken zich volgens de voor ieder bekende opstelling op. Met een enkele wijziging, want Jesse mocht na een blessure zijn rentree maken naast Maurits. Opmerkelijk voor de toeschouwer was overigens ook dat Paal Centraal niet in het groen maar het zwart gestoken was, omdat de prachtige groene shirts in de vergetelheid waren geraakt.

Beide teams begonnen de wedstrijd strijdlustig. Het was het Zeeuwse team dat het eerste de binnenkant van de korf wist te vinden. Gevolgd door een aanval van Paal Centraal met een duidelijk antwoord. Gelijk, 1-1. En zo bleef de wedstrijd zich ontwikkelen, totdat Paal Centraal een gaatje wist te slaan. Drie doelpunten verschil werden het maximaal. Tot het noodlottige moment waarop Margot niet goed terecht kwam en het eind wedstrijd voor haar was. Vlak voor rust kwam Seolto dichterbij met een verschil van nog maar één doelpunt. Het was de doorloopbal van Philip die de teams met twee doelpunten verschil de kleedkamers in stuurde.

In de tweede helft vielen de ballen van Paal Centraal minder lekker dan in de eerste helft. Het was Seolto die hiervan dankbaar gebruik maakte. Ook hier waren dat het maximale verschil drie doelpunten werd. Het was toen dat Sies wist dat er vers bloed in de ploeg gebracht moest worden. En zo kwam David voor Jesse en Yannick voor Philip in het veld. Met deze wissels wisten de Delftenaren de rug weer te rechten en werd het slot spannend. Wat overigens niet aan de scheidsrechter lag, want de beste man floot een uitstekende pot.

In de laatste minuten en met nog een time out op zak riep Sies zijn spelers bij een. Koppie erbij en rust in het schot. Slechts een aanval was nodig om beide ploegen op gelijk hoogte te krijgen. Het bepalende schot kwam uit handen van invaller David en bezorgde Paal Centraal in ieder geval een punt. Niet datgene waarop men vooraf gehoopt had, maar beter dan niks. Het komt daarmee op gelijke hoogte met ADO, wat de thuiswedstrijd binnenkort nog interessanter maakt om te komen zien. Wees er dus bij voor die ontknoping!