Paal Centraal 1 – Reeuwijk 1

De eerste thuiswedstrijd van dit seizoen werd er aangetreden tegen Reeuwijk. Enkele weken geleden werd de oefenwedstrijd, door een voorsprong in de eerste helft, gewonnen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden, zeker ook gezien het verleden tegen Reeuwijk. Zoals gezegd speelden we thuis, wat betekende dat er op klein veld gespeeld zou worden. Iets waar we hopelijk thuisvoordeel uit zouden kunnen halen.

Het eerste fluitsignaal klonk en het was de eerste 10 minuten lastig voor PC 1 om de korf te vinden, wat resulteerde in een 0-2 achterstand. Na 13 minuten was het LT die de score opende en 4 minuten later scoorde hij ook de tweede, 2-2. Enkele minuten verder was het Maarten die scoorde met een mooie bovenhandse doorloopbal, 3-2 en de eerste voorsprong voor PC. Maar Reeuwijk kwam weer langszij en ging eroverheen, 3-4. Vlak voor de rust kreeg PC 1 nog een vrije bal mee, die mooi werd binnengegooid door Bon en waarmee de ruststand bepaald was op 4-4.

Na de rust startte PC 1 goed met een erg mooie uitgespeelde vrije bal van Maarten. Daarna volgde weer twee doelpunten van Reeuwijk, 5-6. Een mooi schot van Cynthia zorgde voor de gelijkmaker. Maar helaas had Reeuwijk meteen een antwoord, 6-7. Met nog negen minuten op de klok scoorde Maarten een afstandschot en de gelijkmaker. Twee minuten later zorgde Bon (provisorisch getaped) wederom met een vrije bal voor de voorsprong van 8-7. Met nog vijf minuten te spelen vond Reeuwijk wederom de korf en scoorde de gelijkmaker, om twee minuten voor het einde van de wedstrijd de voorsprong te pakken, 8-9. PC 1 probeerde van alles maar kon uiteindelijk helaas niets meer doen aan deze stand waarmee er, na een zeer spannende wedstrijd, verloren werd van Reeuwijk met 8-9.

Voor PC 1 geldt dat er helaas nog geen punten zijn behaald uit de afgelopen 2 wedstrijden. Het spel, dat absoluut verbeterd is ten opzichte van de eerste wedstrijd, was veelbelovend en had meer verdiend dan het gekregen heeft. Echter mist het bij PC 1 beduidend aan scorend vermogen, met nog geen 10 doelpunten per wedstrijd zal het een lastige opgave worden wedstrijden te winnen. Kortom, we moeten meer gaan scoren! Wanneer we dat gaan doen, zullen, met het goede spel van afgelopen weekend, de punten binnen gaan stromen.