Paal Centraal 1 – RDZ 1

Nadat PC2 en PC3 hun laatste wedstrijd van het seizoen hebben gewonnen, zou het natuurlijk fantastisch zijn als ook PC1 met winst kan afsluiten. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden…

Vanaf het begin is de wedstrijd inderdaad spannend. RDZ komt op voorsprong, maar Margit schiet PC1 meteen weer op gelijkspel. Dan loopt RDZ uit naar 1-3, maar Pieter-Jan brengt de stand weer naar 2-3. Zo gaat bijna de hele eerste helft gelijk op (met een vrije worp van Marco en een korte kans van Cynthia), maar RDZ heeft wel altijd net het voordeel. Aan het einde van de eerste helft krijgt Joel een stip mee, omdat de tegenpartij aan de korf zit tijdens een schot. Deze benut hij en het is 5-7. Het lijkt wel of PC1 wat vermoeid lijkt te raken, want hierna gaat RDZ flink over PC1 heen tot een ruststand van 5-10.

Martijn heeft het team in de rust blijkbaar wel een goede oppepper gegeven, want PC1 komt weer netjes terug naar 8-10 met doelpunten van Marco, Pieter-Jan (stip) en LT. Via de 9-11 van Cynthia wordt het verschil weer teruggebracht naar één punt verschil met schoten van LT en Marco: 11-12 en 12-13. De vraag is nu of PC1 het lukt om over RDZ heen te klimmen, maar het antwoord is helaas nee. Tot in de laatste paar minuten blijven alle mogelijkheden open, maar een gelijke stand wordt niet meer bereikt.

Bij een stand van 12-14 en met nog vijf minuutjes op de klok, vindt er nog een publiekswissel plaats voor Margit, Marco en Pieter-Jan. Zij nemen afscheid van PC1 onder een luid applaus.

Met nog een laatste schot van invaller Maarten eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 13-15.