Paal Centraal 1 – Olympia 1

Na vier overtuigend gewonnen wedstrijden van PC 1 betekende dit dat we op ons eigen veld kampioen konden worden. De tegenstander was de nummer 2 van de poule, Olympia uit Spijkenisse. Zoals gebruikelijk ging er weer een zenuwslopende wedstrijd van 2 aan vooraf, maar die hebben de punten in Delft weten te houden dus de sfeer zat er al goed in. De invalcoach, de vaders van Ies, benadrukte dat we er nog niet waren en ook vandaag moesten presteren om het kampioenschap binnen te slepen.

In de aanval begonnen Manuela, Isabella, Tim en Richard. De eerste verdediging begon met Lisa, Julie, Timo en Ruben. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van Tim, die met een mooie fade-away alvast voorsorteerde op de highlight reel van dit seizoen. Na doelpunten van Lisa en Ruben stond het 3-1. Net als vorige week kwam er toen een fase waarbij lang niet gescoord werd, ondanks meerdere goede kansen en stippen. Gelukkig had de verdediging alles onder controle en werd hun harde werken uiteindelijk beloond met twee doelpunten. Met nog enkele doelpunten in de eindfase gingen we uiteindelijk de rust in met een 7-2 voorsprong.

In de rust volgde een geplande wissel van Femke voor Julie. In de eerste helft werden de duels steeds fysieker en dit ging in de tweede helft door. Onze invalcoach zei in de rust dat we ons koppie erbij moesten houden en ons er niet te veel van aan moeten trekken. Het scoren ging in de tweede helft wat makkelijker en we kwamen op een 14-4 voorsprong. Misschien dat er wat frustratie bij de tegenstander was omdat er zo weinig in viel, maar Lisa en Timo hebben allebei slim gebruik gemaakt van de fouten (en het duwen) van hun tegenstanders en benutten 3 stippen. De einduitslag was 17-6 en daarmee is PC 1 kampioen geworden van dit najaarsseizoen en voor het voorjaar gepromoveerd naar de 3e klasse!

Dit kampioenschap werd uiteraard goed gevierd met bubbels, bier, een douche borrel en voor de echte strijders een cantus in Tilburg. Namens PC 1 wil ik iedereen bedanken die dit seizoen ingevallen heeft, reserve heeft gestaan, gecoacht heeft of bij de wedstrijden is komen kijken! Veel succes nog aan PC 2 die volgende week met een kampioenschap voor nog een feestje kan zorgen!