Paal Centraal 1 – NIO 1

Nadat vorige week 1 punt naar Delft terug genomen werd, was het deze zaterdag tijd om de 2 punten in Delft te houden. Helaas verliep dat deze zaterdag allemaal net iets anders dan gepland.

De ploeg van Sies startte nadat het tweede het goede voorbeeld had gegeven. Het vak van aanvoerder Maurits stelde zich in de voor ons alom vertrouwde opstelling. Aan de andere zijde mistte Karin, verbleef Jesse nog een weekendje op de bank en maakte Isabella haar debuut in de startopstelling.

In de eerste aanvallen probeerde de spelers in het groen een gat te slaan op de Rotterdamse ploeg. De verdediging draaide prima, alleen waren het de aanvallen die niet mochten lukken. Het was daarom goed dat Sies na even gespeeld te hebben de eerste aanwijzingen aan de bank gaf. Yannick had in de voorgaande wedstrijd zijn strepen verdiend en kwam daarop in het spel voor Ruben, om dat vak aanvallend nieuwe moed te geven. Tot dan toe waren het vooral de doelpunten van Margot die het team perspectief bleven bieden. Ook na die eerste wissel bleek dat er nog meer rebound nodig te zijn en werd Bram voor Philip gewisseld. Het was niet veel later dat de spelers – met Paal Centraal nog steeds op achterstand – de kleedkamers in gingen.

Nadat Sies in de rust alle neuzen weer dezelfde kant op had weten te zetten, probeerde het vlaggenschip van Paal Centraal met man en macht zich terug de wedstrijd in te spelen. De tweede helft kende momenten waarop de ploeg weer op veerde en alles meer mogelijk leek en momenten waarop de achterstand – die maximaal 6 doelpunten is geweest – toch te langzaam ingelopen werd. Het was in de slotfase waarin het leek alsof vandaag alles bij de Rotterdamse ploeg ging lukken. En het waren de twee strafworpen die de aanvoerder niet wist te verzilveren die tekenend waren voor de wedstrijd. In de laatste minuten werd nog vers bloed in de ploeg gebracht, maar ook dat bracht niet het spel waar we de afgelopen weekenden van hebben mogen genieten.

Met een eindstand van 13-17 feliciteerde Paal Centraal NIO met de overwinning. Een teleurstelling, omdat daarmee een kampioenschap niet meer binnen handbereik ligt.