Paal Centraal 1 – Nexus 1

Vandaag was Nexus de tegenstander. Na 3 verloren wedstrijden op rij, moest er duidelijk eens gewonnen worden. Gelukkig had PC1, na het succesvolle toernooi in Nijmegen met een prachtige finale, het vertrouwen weer terug om te knallen tegen Nexus.

De tegenstander zat vanaf minuut 1 al in de wedstrijd na 2 snelle doelpunten, maar met een strafworp van LT en een gelijkmaker van Cynthia, was de strijd echt begonnen. De tegenstander raakte al vrij snel gefrustreerd door de scheidsrechter, terwijl Paal Centraal rustig bleef en elke achterstand gelijk trok met onder andere een doelpunt van Rick. Dit leidde tot een ruststand van 4-4.

Ook na de rust vielen de doelpunten om en om tot een stand van 6 tegen 6. Daarna wist Paal Centraal zich iets los te maken van Nexus met doelpunten van Maarten en Anouk. Nexus scoorde daarna de 8-7, dus het was aan het vak van Lisette om weer terug te slaan. Het vak had lange aanvallen maar wist 10 minuten lang niet te scoren, totdat Bon een belangrijk doelpunt maakte. Vanaf toen had PC de flow te pakken en bracht de score naar 11-7. Met nog 13 minuten op de klok kon dit haast niet meer mis gaan, maar Nexus kwam nog sterk terug door onnodige tegendoelpunten. Gelukkig kon Paal Centraal, met het fluitsignaal van de scheidsrechter en 11-10 op het scorebord, opgelucht ademhalen en de (terechte) overwinning vieren.