Paal Centraal 1 – Nexus 1

Afgelopen zaterdag mocht Paal Centraal 1 het opnemen tegen Nexus 1, een ploeg waar eerder dit seizoen tegen gelijk is gespeeld en nipt van is gewonnen. Een spannende pot waarin mogelijk punten gepakt konden worden werd dus verwacht.

In de aanval startten Lisanne, Manuela, Matthijs en Richard. Verdedigend stonden Lisa, Susan, Tim en Tom mochten starten in de verdediging. Nexus kwam al snel op een 0-2 voorsprong, maar via een diepe bal op Tim en een actie naar binnen van Lisa die werd uitgespeeld op Susan werd het weer gelijk. Met doelpunten aan beide zijden ging het gelijk op in de rest van de eerste helft, waarbij Paal Centraal overwegend voor stond. Aan beide kanten werd strak verdedigd, wat er helaas toe leidde dat Tim zijn enkel verzwikte op de voet van zijn tegenstander en het veld moest verlaten. Met Henk als vervanger werd de wedstrijd voortgezet. De ruststand was uiteindelijk 9-8.

In de tweede helft was het Nexus die begon met een vliegende start en zo vrij snel op voorsprong kwam. Paal Centraal zette de achtervolging in, maar de doelpunten vielen niet zo makkelijk als in de eerste helft. Nexus kon de voorsprong daardoor verder uitbouwen en won met 12-15.

Aankomende zaterdag staat een belangrijke pot tegen Sperwers op het programma. De punten die dan worden verdeeld gaan een belangrijke rol spelen in de onderkant van de ranglijst, dus het team zal alles op alles zetten om de punten te pakken.