Paal Centraal 1 – Korbatjo 1

Het seizoen 2018/2019 is al eventjes aan de gang, maar het was bij iedereen wel bekend dat de allereerste echte winstpartij voor PC1 nog gespeeld moest worden. Je zou zeggen dat het vertrouwen inmiddels weggevaagd is nu we met 1 punt onderaan staan in de veldcompetitie, maar niets is minder waar. Vol goede moed namen we het zaterdag op tegen Korbatjo 1. Deels een nieuwe samenstelling, deels nieuwe vakken, het was toch nog maar afwachten hoe dat allemaal zou uitpakken.

We begonnen de wedstrijd goed en kwamen direct voor te staan. Helaas hebben wij ook nog steeds last van af en toe wat gekke pass fouten, en zo ook vandaag. Daarbij kwam ook dat Korbatjo ons probeerde uit ons spel te halen door achter te verdedigen en met een aantal geroutineerde heren van hun kant wisten ze ook mee te blijven scoren.
Af en toe wisten ze ons in de aanval in de val te lokken, maar we probeerden goed door te zetten en deze op de juiste momenten wel goed uit te spelen. We hielden goed onze rust en straalden vertrouwen uit. Zo kwam het dat we het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stonden.
Toen we het onszelf toch nog spannend gingen maken en op gelijke stand kwamen, wist het enthousiaste publiek ons over de streep te trekken en na 60 minuten spelen stond de eindstand op het scorebord: 21-17.

Na zaterdag kunnen we eindelijk met trots zeggen dat de eerst winstpartij van PC1 in de pocket is!
De eerste is in dit geval zeker niet de laatste, jullie kunnen meer van ons gaan verwachten dit zaalseizoen!