Paal Centraal 1 – Keep Fit 1

Voor het eerst in jaren was het zaterdag 1 juni 2024 mogelijk voor Paal Centraal om de tweede klasse te bereiken. Door een overwinning van Keep Fit op Ventura Sport kon de kampioenswedstrijd zelfs thuis plaatsvinden voor eigen publiek. Na een voorprogramma van Paal Centraal 3 en Paal Centraal 2 (gun een ander team een keer een rustige warming-up door het niet zo spannend te maken 😉) trad Paal Centraal 1 aan tegen Keep Fit 1. Ondanks een laatste plaats van de ploeg uit Roosendaal was het erg spannend in de laatste ontmoeting tussen deze ploegen op het Brabantse veld. Daarnaast had Keep Fit de week ervoor 21 doelpunten gescoord, dus de Groene Tijgers uit Delft wisten dat het niet van te voren een gewonnen wedstrijd was.

Met het publiek als 9e man trad PC1 in de aanval aan met Isabella, Nienke, Stuart en Tim en in de verdediging met Laura, Manuela, Ruben en Timo. Al snel bleek dat dit een lastige wedstrijd ging worden waarbij er gestreden moest worden om doelpunten te maken. Ondanks dat de leiding gepakt werd door PC lukte het niet om ver uit te lopen op de tegenstander. Gelukkig stond de verdediging sterk en kon er halverwege aan de limonade begonnen worden met een stand van 5-3 op het scorebord.

Na een peptalk van coach Tom werd het veld weer betreden. Doelpunten bleven daarentegen uit en het stond dan ook snel 5-5. Gelukkig werden er toen twee strafworpen gescoord en was de voorsprong met 7-5 weer terug. Het publiek ging nog meer achter het team staan waarbij verschillende mensen werden getrompetterd en er aan tegenstander werd duidelijk gemaakt dat de paal niet in het midden van het veld staat, maar wel centraal (‘vo). Dit was ook het moment dat de tegenstander zeer fysiek ging spelen, waarbij vooral Isabella het slachtoffer was. Op een gegeven moment viel de paal zelfs om. PC gaf niet op en bleef doorvechten, letterlijk, tot het einde. Met een eindstand van 11-8 was het gelukt, PC1 kampioen en naar de tweede klasse! Dit werd dan ook groots gevierd met champagne, taart en een doucheborrel. Door dat laatste kwamen sommige mensen wat frisser aan bij het Dies diner dan anderen. Verder was dit de laatste wedstrijd van Manuela en namens het team wil ik haar nogmaals bedanken voor alle mooie tijden die we hebben meegemaakt! Ten slotte wil ik de rest van het team, alle invallers, reserves, coaches en publiek niet alleen van zaterdag, maar van alle wedstrijden dit seizoen heel erg bedanken! Zonder jullie was het niet gelukt!

Groene groetjes,

Timo