Paal Centraal 1 – Juliana 1

Het was de eerste wedstrijd van de tweede helft competitie op het veld! Zaterdag 31 maart, Paal Centraal 1 tegen Juliana 1. Een prachtige dag voor een potje korfbal. Bijna geen wind, soms een zonnetje en een prima temperatuur.

Vol goede moed en op jacht naar punten begonnen we aan de wedstrijd. De wedstrijd begon goed en fel. Maar Juliana was dat ook en scoorde makkelijk mee. Zij profiteerden voornamelijk van onze ‘domme’ fouten en zo kregen ze aardig wat vrije ballen en strafworpen door de gele korf. Je kon wel al meteen aan de wedstrijd zien: dit wordt een spannende!

Al gauw begon het bekende achter-verdedigen. Strijdend voor elke bal creëerden wij, ondanks de achterverdediging, steeds prima aanvallen. Maar om in elke aanval de rust te behouden om ons eigen spel te blijven spelen, is toch nog best lastig tegen zo’n ploeg. Het spel was al gauw erg fysiek en er waren snel wat irritaties aan de kant van de Brabanders.

De tweede helft begon met 13-13 als tussenstand. Er werd wederom veel geklaagd op ons én op de scheidsrechter. Laatstgenoemde gaf daar overigens vrij weinig tot helemaal niks om. Als Juliana op voorsprong kwam, wisten wij die aansluiting goed te behouden en scoorden op de momenten dat het moest mee. Andersom precies hetzelfde verhaal.

De irritaties bij onze tegenstander liepen ondertussen wel heel hoog op. Zou Juliana met de omstandigheden van een lager niveau toch niet goed kunnen omgaan? Dat blijkt maar weer. Hier was vandaag geen winst te behalen!

Zo werd het uiteindelijk 19-19 toen het laatste fluitsignaal klonk.
Met een vechtlust als groene tijgers het verlies kunnen voorkomen, maar helaas ook de winst niet kunnen toe-eigenen.