Paal Centraal 1 – GKV 1

Afgelopen zaterdag was het zo ver, PC1 mocht het opnemen tegen de koploper. De uitwedstrijd was vrij beslist in het voordeel van de Haagse ploeg  geëindigd, maar GKV heeft de laatste tijd wat mindere wedstrijden gespeeld en PC1 (vooral Ruben) rook bloed. We hadden niks te verliezen, dus zouden we laten zien wat we waard zijn!

Na een heerlijk avondmaal bij Ruben thuis, vertrokken we naar X om eerst PC2 aan te moedigen. Vervolgens was het tijd voor onszelf om aan te treden. Er werd deze wedstrijd in nieuwe vakken gespeeld, dus het was spannend hoe dit uit zou pakken. Aanvallend mochten Richard, Stuart, Nienke en ikzelf beginnen, in de verdediging startten Ruben, Timo, Manuela en Laura. GKV begon ontzettend goed aan de wedstrijd en liet zien waarom zij de koploper zijn. Het lukte ons in de eerste minuten niet om het hoge tempo bij te benen, waardoor wij ook meerdere stippen en vrije ballen weggaven. Echter, na een wat mindere start wisten we ons te herpakken en begonnen we langzaam maar zeker de ruime achterstand weer weg te werken. Dit leidde tot een hoop frustratie aan de kant van GKV, die niet alleen op PC en de scheids werd gericht, maar ook op eigen medespelers. Waar eerder alles bij GKV goed leek te gaan, wist PC1 de aanval van GKV nu beter te ontregelen en werd ook aan onze kant de mand vaker gevonden. We gingen de rust in met een kleine achterstand, die een stuk beter te overbruggen leek dan de stand na de eerste 5 a 10 minuten.

Met een hoop motiverende woorden in de rust kwamen we de kleedkamer weer uit. GKV wist meteen te scoren uit een vrije bal, maar lange tijd bleef het spannend. Halverwege de tweede helft wilde het bij PC1 niet meer allemaal lukken en lukte het niet meer om verder in te lopen. De frustraties bij GKV bleven hoog, waardoor ook GKV niet meer tot mooi spel wist te komen. Henk werd ingezet om in de aanval tot meer scorend vermogen te komen, waarop hij meteen zijn eerste schot scoorde. De achterstand was echter te groot en het lukte niet meer om in de buurt van een gelijkspel of winst te komen. Na een rommelige eindfase eindigde de wedstrijd in een 16-21 winst voor GKV.

Het was een uitdagende wedstrijd, waarin we hard hebben geknokt, maar helaas was GKV net een maatje te groot. De rest van februari heeft PC1 geen wedstrijden meer, op 2 maart mogen we weer aantreden tegen nummer 6 in de poule, ESDO. Zij hebben recentelijk nog een (kijkend naar de uitslag) spannende pot tegen Madjoe gespeeld, dus het belooft zeker een leuke pot te worden!

Bedankt aan alle supporters, reserves en in het bijzonder Henk voor zijn invalbeurt!