Paal Centraal 1 – ESDO 1

Deze zaterdag was de laatste thuiswedstrijd voor PC 1. Het plan was dus om er van te genieten en een mooie wedstrijd neer te zetten. Er was veel publiek en zelfs een trommel aanwezig dus de sfeer zat er lekker in. De tegenstander was vandaag de hekkensluiter uit de competitie, ESDO uit Kockengen. Van Marco moesten we vandaag vooral veel druk zetten op de ballijnen om zo het spel van de tegenstander te ontregelen.

In de aanval begonnen Laura, Lisanne, Tim en Tom en in de verdediging begonnen Lisa, Isabella, Timo en Richard. De wedstrijd begon met 2 doelpunten van Tom, snel gevolgd door een tegendoelpunt van ESDO. Hierna had PC het verdedigend erg goed op orde en konden we langzaamaan uitlopen. Er waren weinig goede kansen bij ESDO en hierdoor werd de ruststand 10-2.

In de tweede helft kwam ESDO aanvallend wat beter in hun spel, maar PC bleef netjes meescoren. Vooral Lisa was erg op dreef en wist keer op keer haar tegenstander te passeren en mooie doorloopballen te scoren. Het was net alsof je naar Mbappe keek die de avond ervoor nog de Nederlandse verdediging vernederde. Leuk moment was nog toen Ruben en Femke ook hun debuut in PC 1 konden maken. Daarmee hebben alle spelers van PC 2 (en nog een hoop anderen) dit jaar bij PC 1 gespeeld.

De eindstand werd uiteindelijk 18-10 en daarmee heeft PC 1 zich omhoog geklommen tot de 4e plek in de poule. Afgezien van extreme doelsaldoveranderingen zal PC 1 waarschijnlijk ook het zaalseizoen op deze plek afsluiten. Alle invallers en reserves bedankt! Voor zowel deze wedstrijd als het hele zaalseizoen!