Paal Centraal 1 – ESDO 1

Na vorige week de wedstrijd te hebben gewonnen, waren we gebrand om deze week de wedstrijd ook te winnen. Onze tegenstander was ESDO uit Kockengen. Voor de minder topografisch onderlegde onder ons, dat ligt in de buurt van Utrecht. ESDO had de week ervoor van Dijkvogels gewonnen, waar wij tijdens het oefenen een niet al te beste wedstrijd tegen hadden gespeeld, dus wij konden onze borst nat maken.

ESDO begon scherper aan de wedstrijd en kwam daardoor als eerste op het scorebord te staan. Nadat Isabella de 1-1 erin prikte wist ESDO een gaatje van 2 punten te slaan. Maar gelukkig gingen de aanvallen voor PC steeds beter lopen, waardoor we tegen het einde van de eerste helft ESDO eindelijk wisten in te halen in de score en gingen we met 6-5 de rust in.

Na bemoedigende woorden van Edwin begonnen we sterk aan de 2e helft en scoorde gelijk het 7e doelpunt voor een verschil van 2 punten voor. Deze scherpte konden we volhouden en zo konden we de score uitbouwen tot een verschil van 4. En zo stonden we met nog iets van 8 minuten te spelen voor met een score van 14-10. Maar daarna sloeg toch de vermoeidheid toe, en wist ESDO weer terug te komen tot een verschil van 2. Gelukkig wist Duif met nog een minuut te spelen het verschil weer naar 3 te brengen, waardoor we wisten dat we de wedstrijd gingen winnen.

Er zijn zeker nog wel een aantal verbeterpunten te vinden, maar toch was het best een degelijke wedstrijd. Komende week gaan we daar weer hard aan trainen om volgende week de oude vereniging van Edwin, Madjoe, te kunnen verslaan!