Paal Centraal 1 – Conventus 1

Paal Centraal 1 had zaterdag 15 oktober maar één doel; 2 punten in Delft houden. Het hele team was erop gebrand de wedstrijd te gaan winnen. Eerder lukte het namelijk nog niet punten binnen te slepen. Tegen NIO, ADO en Gemini werd nipt verloren in de laatste minuten. Het doel was daarom deze wedstrijd eerder te beslissen, zodat de wedstrijd eenvoudiger uitgespeeld kon worden. Na een duidelijke speech van coach Marco Rot die met gevaar voor eigen leven een letterlijk en metaforisch mes tussen de tanden nam en jongleerballen in de lucht wist te houden, stond het team klaar om de winst binnen te slepen.

De tegenstander van de dag was Conventus uit Zwijndrecht. Eerder werd er al tegen deze tegenstander geoefend en er werd toen met ruime cijfers gewonnen. Maar het team wist dat een positief resultaat van deze competitiewedstrijd niet vanzelfsprekend was en startte de wedstrijd daarom vlijmscherp op. De regen van de ochtend had inmiddels plaats gemaakt voor een heerlijk zonnetje en in de eerste paar minuten wist Paal Centraal het voortouw in de wedstrijd direct te nemen. Het team kwam direct op voorsprong en bouwde deze gedurende de eerste helft gestaag uit tot een comfortabele 9-3 in de rust.

Ook in de tweede helft werd de scorende lijn doorgezet en was Conventus veel minder trefzeker dan Paal Centraal. Zeker in de laatste 15 minuten van de wedstrijd wist Paal Centraal de doelpuntenmachine verder op te voeren. Met minder dan een minuut op de klok stonden er 19 punten voor de thuisploeg op het scorebord en slechts 7 voor de uitploeg. In deze minuut was het doel de laatste punt binnen te slepen om tot 20 doelpunten te komen. Conventus wist in deze minuut echter nog wel een keer de bal door de mand te gooien, waar Paal Centraal er niet in slaagde dit doel te behalen. De eindstand van de wedstrijd kwam hierdoor uit op 19-8. Ondanks dat de 20 punten niet werden gehaald, kon terug worden gekeken op een goede wedstrijd en werd de negatieve reeks van de afgelopen weken doorbroken.

Komende week staat de laatste tegenstander van de veldcompetitie op het programma. Paal Centraal reist hiervoor af naar het verre Klundert om te spelen tegen DSO. Ook hier heeft het team het doel het saldo met 2 punten te verhogen. De dank gaat uit naar de grote getalen toeschouwers die afgelopen zaterdag langs de lijn zaten om het team aan te moedigen. Ook tijdens de laatste twee wedstrijden van het veldseizoen hopen wij op hen te kunnen rekenen om de laatste punten van dit veldseizoen binnen te slepen en met een positieve moraal de zaal in te kunnen gaan. Tot volgende week!