Paal Centraal 1 – Aurora 1

Door uw reporter Arjan

De laatste tegenstander uit de poule, Aurora, een team dat meer doelpunten tegen kreeg dan alle anderen en zelfs een keer met 18-2 had verloren, op papier zou dat voor ons regelmatig bijna winnende, maar helaas slechts één keer echt gewonnen hebbende, PC 1 goed te doen moeten zijn. Gelukkig zette Edwin ons voor de wedstrijd er al goed bij stil dat de punten nog zeker niet binnen zijn en we er vol voor moeten gaan en ze overklassen. Het bleek uiteindelijk ook lang niet zo soepel te gaan als gehoopt. Toch begonnen we zeker wel scherp met in de aanval Lisanne, Manuela, Richard en Henk en in de verdediging Isabella, Susan, Matthijs en uw reporter.
We lieten wellicht niet gelijk een doelpunt door, het scoren liep ook eerst nog niet zo lekker. Na 7 minuten stonden we tegen een achterstand aan te kijken, maar meteen daarna maakte Lisanne gelukkig de gelijkmaker. Vervolgens kwam Aurora langszij tot 2-2, maar een minuut later scoorde Henk gelukkig weer. Ondanks goals van onder andere Henk, Arjan, Lisanne en Matthijs werd de voorsprong niet echt uitgebouwd. Aurora bleef vaak 2 of 3 punten achter, alleen stond het even 8-4 voor PC, maar helaas was het wel weer 8-6 in de rust.
Ook na rust ging het eerste kwartier vergelijkbaar op. Er was geen noemenswaardige verandering en met een beetje pech zou het wel eens (weer) de verkeerde kant op kunnen vallen. De spanning was om te snijden, dit was niet goed voor Edwins en anderen hun hart en dit bleef nog even zo. Gelukkig was er een grote schare PC-fans aanwezig die met veel enthousiasme, muzikaliteit op de grote trom, en vooral een overdonderende energie de moed er in hielden! Of Aurora hierdoor de weg kwijt raakte weet ik niet, maar gelukkig wist PC de korf wel nog vaker te vinden. En hoe, van een zeer spannende 12-11 voorsprong een kwartier voor het einde, liep PC uit naar 17-11. Aurora kwam er niet meer aan te pas en de punten blijven hier in Delft. Als de hele wedstrijd als het laatste kwart was, dan was het wellicht ook een keurige 18-2 overwinning geworden, maar met de spanning is volgens mij iedereen langs de kant ook goed vermaakt en de overwinning smaakte er daardoor des te zoeter op. Dit werd goed gevierd (in ieder geval in de mannenkleedkamer ook) en de ontlading was groot. Op naar de volgende punten!