Paal Centraal 1 – ADO 1

Nadat PC 2 en 3 hun wedstrijd al gespeeld hadden op deze mooie thuiszaterdag, was het nu aan ons om een mooie wedstrijd neer te zetten. De tegenstander ADO hadden we het bij de uitwedstrijd vrij moeilijk tegen, maar dat dachten we vorige week ook en toen wisten we ook een goede wedstrijd neer te zetten tegen NIO. In de aanval begonnen Lisanne, Manuela, Matthijs en Richard. Laura, Isabella, Tim en Arjan mochten de eerste verdediging op zich nemen.

De wedstrijd begon goed, Lisanne wist in de eerste aanval met een vrije bal te scoren, waardoor we met 1-0 voor stonden. Daarna ging de wedstrijd redelijk gelijk op met doelpunten aan beide kanten, maar uiteindelijk had ADO na zo’n 15 minuten wel een voorsprong van 4-5 te pakken. Dit moment werd aangegrepen door Edwin om een time-out aan te vragen om het team de nodige instructies te geven.

Jammer genoeg scoorde ADO daarna twee keer voordat Laura de korf wist te vinden om er 5-7 van te maken. Ondanks de zuiver schietende Matthijs die er nog eentje in prikte wist ADO uit te lopen naar 6-10, waarna Lisanne nog een stip verzilverde om met een stand van 7-10 te gaan rusten.

Met de aanwijzingen van Edwin en een invalbeurt van Henk begon PC met goede moed aan de tweede helft. Lisanne ging verder waar ze gebleven was en bracht de stand terug op 8-10. Zij en Laura wisten er wel nog voor te zorgen dat PC aansluiting bleef houden bij ADO met een stand van 10-12. Echter zou dit gat de rest van de wedstrijd niet meer zo klein worden. Het zuiver schietende ADO kon uitlopen tot 12-21 met wel nog twee doelpunten van Lisanne. Lisa viel ook nog in voor wat hernieuwde energie, maar desondanks had PC in deze fase door de hoge druk van ADO moeite de korf te vinden. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was wel nog aan Delftse kant door een strafworp van Richard, waarmee de eindstand op 13-21 uitkwam.

Ondanks het enthousiaste thuispubliek (inclusief trommels en een heuse groene tijger) was het vandaag niet genoeg. Er werd de hele wedstrijd genoeg strijdlust geleverd, maar ADO was simpelweg een stapje te groot deze zaterdag. Volgende week is de laatste zaalwedstrijd van het seizoen, uit tegen Thor. Op papier is dit duel nergens meer voor, maar gezien de vorige wedstrijden tegen hen zal het vast erg spannend worden!