Oosterkwartier 1 – Paal Centraal 1

De vorige wedstrijd tegen Oosterkwartier was de tweede van het seizoen. Ondanks dat we toen nog onze draai moesten vinden, was het destijds een ontzettend spannende pot, met goed verdedigend werk van beide kanten. De gelijke stand van 8-8 werd toen bijna een kwartier lang vastgehouden, maar Paal Centraal trok in de laatste minuut aan het kortste eind.

We wisten dus dat we een spannende wedstrijd neer konden zetten tegen Oosterkwartier, en hoopten dat het kwartje deze keer onze kant op zou vallen (of waaien). We hebben in de loop van het seizoen progressie geboekt als team – hoewel de resultaten dat niet direct tonen -, dus het was zeker mogelijk. Maar het eerste team van Oosterkwartier heeft ook niet stilgezeten. Het team uit Haarlem heeft in de zaal zich mogen meten met ploegen uit de tweede klasse en lijkt daar ondanks de degradatie uit die klasse wel wat van te hebben opgestoken.

Met nog wat overgebleven frustratie van die degradatie begon Oosterkwartier fel aan de wedstrijd. Door de vele overtredingen van Oosterkwartier wist Paal Centraal onder meer door vier strafworpen in de mand te gooien op een 3-5 voorsprong te komen. Een lekker begin van de tweede helft veld! Daarna keerde het tij echter. Oosterkwartier wist langszij te komen na een vroege time-out. De scheidsrechter gaf vervolgens minder stippen, ondanks dat het spel hard bleef. Zonder deze buitenkansjes bleek het scoren aan de kant van Paal Centraal erg moeilijk te gaan in de eerste helft. Paal Centraal wist niet goed om te gaan met windkracht 7 en kon niet zo lekker schieten als in de zaal. Oosterkwartier vond daarentegen de weg naar binnen gemakkelijk en werd bij de kansen van korte afstand minder gehinderd door de wind. In de eerste helft wisten ze dan ook uit te lopen naar de ruststand 12-6. Deze dubbeling werd de hele tweede helft volgehouden. Oosterkwartier hield een goede druk naar binnen en wist ook van afstand raak te gooien. PC kon er weinig tegenin brengen en bleef magertjes mee scoren. Voor elke twee doelpunten van Oosterkwartier bracht PC er maar één tegenin.

Weliswaar hebben we met 11 doelpunten meer gescoord dan in de thuiswedstrijd tegen Oosterkwartier, maar verdedigend hadden we het deze wedstrijd minder goed voor elkaar dan de vorige keer. Met uiteindelijk 23 tegendoelpunten hebben we de punten in Haarlem achter moeten laten.