ONDO 5 – Paal Centraal 3

Door Cyril Trap
Afgelopen woensdagavond mocht PC3 afreizen richting ONDO om de verzette wedstrijd van zaterdag in te gaan halen. Bij het veld aangekomen leek het er allemaal wat anders uit te zien dan we ons konden herinneren. Een voorbijlopende heer kon ons duidelijk verschaffen: het veld was letterlijk een paar dagen ervoor nieuw aangelegd. Op deze verse strijdarena mochten de tijgers van PC3, waaronder vele interim-tijgers, de felbegeerde punten gaan bevechten. Na het inschieten op een welpen veld, de andere velden waren immers allemaal bezet door trainingen, riep coach Sas ons bijeen voor technische instructies en een peptalk om alle tijgers op scherp te zetten. Uiteraard was de harde PC supporters vereniging ook present in de vorm van 2 geblesseerde teamleden en 1 enthousiast nabijwonend lid, welke de nodige aanmoedigingen verzorgden. Ook was laatstgenoemde zo vriendelijk om te notuleren waardoor ik hier nu geen lulverhaal hoef op te hangen, maar gewoon daadwerkelijk het scoreverloop accuraat kan vermelden.
Na de gebruikelijke formaliteiten te hebben afgehandeld klonk het fluitsignaal om het begin van de wedstrijd aan te kondigen. Het is nog een beetje zoeken naar de optimale afstelling met de flink door elkaar gehusselde vakken en interimtijgers. Na 4 minuten spelen breekt een heer van ONDO door. Jasper vond dat echter geen goed idee en besloot als enthousiast tijger daar direct bovenop te springen door deze van achter te blokken. Helaas dient deze handeling zorgvuldig te worden uitgevoerd en daar ging het helaas mis. De scheidsrechter had dit voorval ook waargenomen en besloot een strafworp toe te kennen aan de ploeg met IKEA kleuren. Deze kans werd echter niet verzilverd en PC kwam hier goed weg. Na 3 minuten verder te hebben gespeeld besloot Rienk als interimtijger dat hij wel eens wilde weten of hij het afstandsschieten nog niet verleerd was door vanaf de zijlijn aan te leggen. Met een mooie curve, waar Space X nog jaloers op zou zijn, bewoog de bal zich een flink eind de frisse lucht in om vervolgens de daling in te zetten richting de korf. Waar Space X bij zijn eerste lanceerpogingen nog wat moeite had om op het juiste plekje te landen, wist Rienk feilloos zijn doel te raken. ONDO heeft echter goede bedrijfsspionnen in dienst want de eerst volgende aanval werd dit trucje door ONDO gekopieerd. De volgende succesvol afgeronde kans laat even op zich wachten en komt in de 12e minuut. Helaas is deze uitgevoerd door ONDO. Ook leveren de spelers behoorlijk veel druk wat voor onze groene tijgers resulteerd in een aantal keer balverlies. Dit kunnen de spelers van PC natuurlijk ook, echter weet ONDO er nog een afstandsschotje in te mikken. Zowel in de aanval als de verdediging weet PC goed te vangen. In de 17e minuut krijgt PC een strafworp mee en deze wordt in het mandje gedeponeerd door Cyril. 4 minuten later weet Marit D de korf te vinden en brengt daarmee de score op gelijke hoogte. Deze blijft daar door de hoge druk van beide ploegen bij het verdedigen tot vlak voor rust. Jasper gooit er een schot in met nog 1 minuut op de klok. In deze laatste minuut krijgt PC nog een strafworp mee, maar deze wordt helaas niet benut.
Met 1 puntje voorsprong gaan we de rust in. Na even bijkomen onder begeleiding van tactische aanwijzingen en bemoedigende woorden van onze coach, vangt de tweede helft aan. Het is ondertussen wel enigszins frisjes geworden, resulterend in wat koude vingers en daarmee werd de passing wat lastiger. Maar de groene tijgers strijden dapper verder en na 7 minuten heeft interim-tijger Luuk zijn prooi gevangen en bemachtigd met een schot een puntje voor PC. Niet lang daarna heeft ONDO daarop antwoord en scoort ook. PC weet echter ook hoe antwoord te geven en demonstreert dit door middel van een schot van Cyril een minuutje later. De volgende minuut stond/sprong hij echter in de weg bij een dame van ONDO, waarop de scheidsrechter een strafworp toe kende. Deze was gelukkig mis. In de 11e minuut heeft Jasper zijn vizier scherp afgesteld en weet daarmee de korf van afstand te vinden. 2 minuten later verkleint ONDO de opgelopen achterstand tot 2 puntjes. De scherp oplettende lezer weet natuurlijk dat de score op dit moment 5-7 in het voordeel van de groene tijgers is. Halverwege de tweede helft begint PC aan een flink offensief met een salvo van 3 rake schoten op rij, door respectievelijk Floor, Cyril en Jasper, welke de stand in de 18e minuut op 5-10 brengt. ONDO weet echter deze reeks te onderbreken door de korf te vinden. Gelukkig heeft interim-tijger Rienk door dat hij zijn quotum deze helft nog niet gehaald heeft en besluit hier succesvol verandering in te brengen met een raak wegtrek balletje vanuit zijn tenen de korf te raken op aangeven van zijn naar binnen stormende medeheer. Ondertussen zijn er nog 10 minuten te gaan op de klok en blijkt dat het jachtseizoen van de groene tijgers ten einde is gekomen, want deze weten niet meer te scoren. ONDO echter heeft echter een troef achter de hand, of technisch gezien in de dugout. Met deze verse wissels weet ONDO een slotoffensief te lanceren waar een zekere president behoorlijk jaloers op zou zijn. Gelukkig weten kan PC dit incasseren en gaat de voorsprong niet verloren, al is de schade wel 3 punten. Dan klinkt het fluitsignaal door de ondertussen vrij uitgestorven woensdagavond en dit brengt ons een uitslag van 9-11 in het voordeel van PC bij deze strijd. Hiermee nemen de groene tijgers van PC3 en interimtijgers (bedankt!) 2 punten mee naar Delft.